≫ 

Tri čudne kugle pale su iz svemira. Vojnici ostali u šoku kad su videli šta piše na njima (FOTO) (VIDEO)

- Nebo je bilo vedro. Odjednom smo čuli zvuk sličan grmljavini - rekao je jedan od svedoka ovog neobičnog događaja za vijetnamski lokalni list

  • 17

Tri neobične svemirske kugle pale su na tlo u severnom Vijetnamu proteklog vikenda, a lokalni stanovnici i vojska ostali su zapanjeni kada su videli šta je ispisano na njima.

MISTERIJA U SELU U ŠPANIJI: Na polja padaju čudne LOPTE iz svemira (FOTO) (VIDEO)

- Nebo je bilo vedro. Odjednom smo čuli zvuk sličan grmljavini - rekao je jedan svedok za vijetnamski lokalni list. Stanovnici pokrajine Tujen Kvang čuli su neobičan zvuk oko šest sati ujutru i ubrzo su pronašli neobičnu metalnu kuglu.

Kugla je prečnika oko 80 centimetara i teška je oko 50 kilograma. Izrađena je od metalne legure. Prema rečima lokalnih istražitelja, na kugli su ispisana ruska slova.

Otprilike u isto vreme, dve manje kugle pale su u susednoj pokrajini Jen Bai. Te kugle su prečnika od 27 centimetara, a teške su šest kilograma.

Na teren je odmah izašla vojska i zatvorila oba područja radi istrage. Prema pisanju vijetnamskih medija nije reč o eksplozivnim predmetima.

Padanje kugli s neba zapravo nije neuobičajeno. Naime, u poslednjih 20 godina kugle su pale u Africi, Australiji, Latinskoj Americi i Evropi. U oktobru prošle godine otkrivene su četiri metalne kugle u Španiji i Turskoj.

Kugle su verovatno deo raketa koje se koriste u svemirskim misijama. NASA navodi da  da više od 500.000 objakata kruži oko naše planete, a deo tog svemirskog smeća povuče gravitacija i ono pada na Zemlju.

(Telegraf.rs / Izvor: Net.hr / Tuoitrenews.vn)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mare

    5. januar 2016 | 16:50

    А на куглама је писало на руском "Направљено у руској свемирској лабораторији на планети Марс"! :)

  • perakojot

    6. januar 2016 | 02:55

    Pojma vi nemate! To su zmajeve kugle.

  • Maca

    5. januar 2016 | 18:42

    Na ruskom pise "Stavi kacigu na glavu kada setas ulicom".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA