NA OVO PRELEPO RAJSKO OSTRVO NE DOLAZE TURISTI: Nećete verovati zašto

Prvi stanovnici ostrva bili su mikronezijski i polinežanski narodi. Tradicionalno na ostrvu živi 12 plemena, što je simbolično predstavljeno zvezdom sa 12 krakova na zastavi

  • 1

Nauru, ili zvanično Republika Nauru je mala ostrvska država u Mikroneziji. Nalazi se 42 kilometra južno od ekvatora i tamo turistička noga retko kad kroči!

PUTUJTE U RATNI PAKAO SIRIJE: Ruska turistička agencija nudi neverovatan aranžman!

Naime, ovo je jedna nepristupačna i preskupa lokacija za većinu turista, pa je oni izbegavaju.

Sa površinom od 20 kvadratnih kilometara, to je najmanja nezavisna republika na svetu. Kuriozitet je i to što Nauru nema zvanični glavni grad.

Prvi stanovnici ostrva bili su mikronezijski i polinežanski narodi. Tradicionalno na ostrvu živi 12 plemena, što je simbolično predstavljeno zvezdom sa 12 krakova na zastavi.

Ostrvo je otkrio britanski pomorac, kapetan Džon Fern, 1798. godine i nazvao ga je "Prijatno ostrvo". Nemci su postali kolonijalni vladari ostrva krajem 19. veka. Kasnije su ostrvima zajednički administrirali Australija, Novi Zeland i Ujedinjeno Kraljevstvo. Nauru je stekao nezavisnost 1968.

Ostrvo Nauru je fosfatna stena, i glavna privredna aktivnost od 1907. bila je eksploatacija fosfata. Od kada su rezerve iscrpljene, Nauru traži alternativne izvore zarade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA