OTKRIVENA UŽASNA TAJNA NACISTA: Na Antarktiku su krili nešto što nije sa ove planete? (VIDEO)

Na ostrvu Aleksandra Lend na Antarktiku ruski naučnici su nedavno pronašli tajnu nacističku bazu

  • 18

Ovih dana brojni svetski mediji pisali su o pronalasku ostataka tajne nacističke baze koja je na Antarktiku izgrađena 1942. godine. Nju su pronašli ruski naučnici, koji su na ostrvu Aleksandra Lend zatekli 500 artefakata poput municije, prazne rezervoare za gorivo i dokumentacije.

ONI SU NAJGORI USTAŠKI ZLOČINCI: Čak su i nacisti bili zgroženi njihovom brutalnošću!

To je, naravno, odmah na noge diglo brojne teoretičere zavera koji već decenijama tvrde da su nacisti na Antarktiku imali tajne baze u kojima su razvijali supermoćna oružja uz pomoć vanzemaljskih tehnologija ili pak da se tamo posle rata sakrio glavom i bradom - Adolf Hitler.

Teorija 1

Prema jednoj od teorija, nacisti su 1938. godine na Antarktik poslali veliki tim sastavljen od naučnika, vojnika i graditelja. Njihovo je odredište bio Kvin Maud Lend gde su, kaže popularna priča, pronašli ogromnu mrežu toplih podzemnih reka i pećina. U najvećoj od njih nacisti su sagradili 'Bazu 211' poznatu i kao 'Novi Berlin'. 

Osim naučnika koji su radili na tajnom superoružju, tamo su smeštena i brojna tajna društva. Neki idu toliko daleko da tvrde da je baza i danas u funkciji, a tajna društva u njemu i danas samo čekaju pravi trenutak za uspostavljanje takozvanog "novog svetskog poretka".

Šta se zapravo dogodilo?

Nemci  su 1938. godine zaista poslali tim istraživača na Kvin Maud Lend i to su detaljno dokumentovali. Tamo su došli s namerom da pronađu idealno mesto za novu stanicu za lov na kitove. Naime, Nemci su očajnički trebali novi izvor masti za proizvodnju margarina i sapuna kako više ne bi bili zavisni o norveškom lovu na kitove i njihovoj proizvodnji masti.

Teritorija koju su Nemci istražili zbog ove je male ekspedicije nazvan "Nova Nemačka", iako je i tada, baš kao i danas, pripadala Norveškoj. Nikakva baza, a ni stanica za lov na kitove nikada nisu sagrađeni. Svoj prvi istraživački centar Nemci su na toj teritoriji sagradili tek 1981. godine.

Teorija 2

Kako bi nadzirali nacističku aktivnost između Antarktika i Južne Amerike, piše MentalFloss, Velika Britanija je u regionu u sklopu operacije "Tabarin" sagradila nekoliko baza koje su u leto 1945. godine otkrili i napali nacisti. Baze su pod opsadom bile mesecima sve dok ih nije oslobodio britanski SAS.

Šta se zapravo dogodilo?

Do leta 1945. Nemci su se predali savezničkim snagama, a Adolf Hitler bio je mrtav. Operacija "Tabarin" pak nije bila ni opsežna, a ni borbene prirode. Ciljevi te operacije bili su u potpunosti istraživačke naravi, a najveći je tim brojio tek 13 ljudi.

Teorija 3

Dva meseca nakon pada Trećeg Rajha, u argentinsku bazu u Mar de Platu uplovila je nemačka podmornica U-530. Na njoj su bili Adolf Hitler, Eva Braun i druga visoko pozicionirana lica nacističkog režima koji su potom krenuli prema nacističkoj bazi na Antarktiku gde su doživeli starost.

Šta se zapravo dogodilo?

Uprkos naredbi, posada podmornice U-530 nije se predala po završetku Drugog svetskog rata. Umesto toga su se zaputili prema Argentini, iako nije posve jasno zašto su im do Mar de Plata trebala puna dva meseca, kao ni zašto je U-530 uopšte krenuo prema Argentini s obzirom da im je ta zemlja pred kraj rata objavila rat, uprkos vrlo prisnim odnosima koje su održavali kroz nekoliko prethodnih godina.

Celu posadu detaljno su ispitale argentinske i američke službe nakon čega su i posada i podmornica prebačeni u SAD. U-530 je tamo potopljen usred vojne vežbe krajem 1947. godine.

Teorija 4

SAD je 1946. godine pokrenuo operaciju "Highjump" kako bi s Antarktika izbrisao nacističku prisutnost i uništio njihove baze. Nemci su Amerikancima uzvratili napadima letećim tanjirima, pa su Amerikanci sve odlučili da okončaju s tri nuklearna napada.

Šta se zapravo dogodilo?

Ova teorija dokaz je da su teoretičari zavera ljudi s vrlo bujnom maštom i s možda mrvicu previše slobodnog vremena. Operacija "Highjump" zaista se dogodila - bila je to najveća vojna operacija na Antarktiku. Ali, njena namjena je bila isključivo uvežbavanje pešadije za borbu na ekstremno niskim temperaturama kako bi ona bila spremno u slučaju borbi na teritoriji SSSR-a što je lako i moglo da se dogodi da je došlo do eskalacije Hladnog rata.

Drugo, postoje određene indicije da su nacisti zaista radili na razvoju letelice u obliku zvona koja je trebala funkcionisati i kretati se upravo onako kako danas zamišljamo leteće tanjire. Međutim, to nikada nije službeno potvrđeno ili pak dokazano.

Treće, operacija "Highjump" održala se na teritoriji poznatom kao "Ross Ice Shelf" koji se nalazi na potpunoj suprotnoj strani kontinenta od Kvin Maul Lenda gde su, prema teoretičarima zavera, postojale nacističke baze.

I za kraj, ono što je zaista pronađeno na Antarktiku je bila stanica za proučavanje vremenskih prilika.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dr_sokrates

    22. oktobar 2016 | 14:20

    Adolf Hitler je jedan veliki primer kako jedan pojedinac može lako da kontroliše velike narodna mase radi sopstvenog cilja... i ubedi ih da urade ono što oni nikada nebi sami uradili da nije bilo njega... nažalost to se i dan danas dešava na razne načine...religijom,politikom, javnim servisima... itd... itd...

  • gušter

    22. oktobar 2016 | 15:42

    Pitajte putina šta kriju on voli nas srbe sve trči da nam kaže a hrvati pitajte hilari klinton vi navijate za nju da pobedi

  • Pa

    22. oktobar 2016 | 12:29

    A da nije na Arktiku?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA