Tekila koja košta 30.000 dolara - po flaši! Da biste se napili od nje, potrebno je da budete milioner (FOTO)

Prodaja tekile u SAD je porasla za 67% tokom protekle decenije, a nedavno je prevaziđena prodaja jeftine sorte pića

  • 3

Jedna kompanija koja proizvode tekilu je napravila pravu pometnu na tržištu. Brend Klasa Azul, uglavnom se može naći na luksuznim zabavama kao što su premijere filmova, dodela nagrada i zabave slavnih. Cena ove tekile po flaši iznosi između 87 i 26.280 evra (100 - 30.000 dolara).

Tekila će početi da pada sa neba: Osmišljen oblak koji proizvodi kišu ovog alkohola i ima jak cilj (FOTO) (VIDEO)

Prvi put se pojavila na tržištu 1997. godine. Meksički osnivač Arturo Lomeli priznaje da je njegova prva tekila bila jeftina i da je bila spakovana sa lepljivim sombrerom i brkovima.

On se onda vratio u školu kako bi dobio magistraturu iz luksuznog marketinga da bi mogao da proslavi svoj brend. Ubrzo je razvio daleko luksuzniji proizvod u veoma jedinstvenom pakovanju.

Njegova tekila se prodaje u ručno rađenim i obojeni keramičkim flašama, koje liče na mlin za biber.

- Počeli smo da razmišljamo u smislu eksluzivnosti, da damo najbolje što možemo, onima koji će to da cene. Nismo zamišljali da ćemo redovno prodavati izuzetno skupe flaše - rekao je on.

Prodaja tekile u SAD je porasla za 67% tokom protekle decenije, a nedavno je prevaziđena prodaja jeftine sorte pića, prenosi money.cnn.com.

Foto: Guliver/Dia Dipasupil/Getty Images for Clase Azul Tequila Foto: Guliver/Dia Dipasupil/Getty Images for Clase Azul Tequila

Najskuplja flaša u ponudi Klase Azul je ona od 26.280 evra koja ima i zlato od 24 karata. Zbirka od 15 luksuznih flaša je kreirana za proslavu 15. godišnjice Klase Azul.

Ova tekila se pravi u Meksiku ali Lomeli nema nameru da je prodaje svojim sunarodnicima, iako je prodaje bogatim turistima na plažama u Kakunu i Kabo San Lukasu.

Umesto toga, on se skoncentriše na tržište u Evropi i SAD-u. Tokom 2016. godine kompanije je prodala 234.000 flaša Klase Azul, a prodaja je porasla za 46% u odnosu na prethodnu godinu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vuk

    7. jul 2017 | 19:35

    Znaci placa se flasa...ona kosta 26 750 evra a tekila ostatak....nema sta svet napreduje krupnim koracima...

  • Причалица

    7. jul 2017 | 21:03

    У Единбургу,једна флаша вискија кошта 47.000£.Закључана, наравно, иза стакла.

  • amerika

    7. jul 2017 | 23:31

    tekila je tekila...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA