ZGAZI DIKTATORA! Fenomenalna kampanja za sigurnu vožnju (FOTO)

Slogan "Nije baš uvek ovako. Najčešće, žrtva je nedužna. Vozite sigurno, spasite život“ i slike poznatih diktatora koje gazi automobil glavni su motivi kampanje koja je izazvala brojne kritike

  • 2

U poslednjoj rumunskoj reklamnoj kampanji  koju je finansirala državna služba za sigurnost puteva glavne uloge dobili su nacistički vođa Adolf Hitler, irački diktator Sadam Husein i okrutni sovjetski vođa Josif Staljin.

Na fotografijama su diktatori predstavljeni kao žrtve saobraćajnih nesreća a slogan kampanje glasi : "Nije baš uvek ovako. Žrtva je najčešće nedužna. Vozite sigurno, spasite život."

Kampanja je pokrenula lavinu kritika uz argument da bi poruka koju ona šalje mogla podstaći vozače da postanu agresivni prema pešacima.

- Ako vidite Adolfa Hitlera u osobi koja upravo prelazi ulicu, mogli biste dobiti želju da stisnete gas, a ne kočnicu - smatra jedan od psihologa koji su se pridružili kritičarima.

(I. D. / Svet.rs/ Foto:The Centre Of Consultancy For The Road Victims)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bruce Lee

    17. novembar 2012 | 09:25

    Kakva glupost! Ni jednog od ove trojice ne bih imao zelju da zgazim ali ima dosta engleskih I americkih funkcionera cije bi face lepse prijanjale uz soferku a tekst ne treba da se menja.

  • J.b.c

    18. novembar 2012 | 23:42

    Lee:Haahaaa,koji si car.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA