Upoznajte Bua, najlepšeg psa na svetu! (FOTO) (VIDEO)

Potiče iz rase pomeranaca i najpoznatiji je predstavnik svoje vrste kojem je vlasnik, inače izvršni direktor Fejsbuka, otvorio profil na ovoj društvenoj mreži

  • 24

Neodoljivom pufnastom krem dlakom i krupnim, tamnim okicama nikog ne ostavlja ravnodušnim, a on je Bu (Boo) - najlepši pas na svetu i velika internet senzacija.

Potiče iz rase pomeranaca, poznatijih kao patuljasti špicevi. Za kratko vreme postao je internet zvezda. Bu je najpoznatiji predstavnik svoje vrste kojem je vlasnik, inače izvršni direktor Fejsbuka, otvorio profil na ovoj društvenoj mreži i napisao "Moje ime je Bu. Ja sam pas. Život je dobar". Od tada Bu skuplja samo komplimente i lajkove, pa tako danas ima blizu sedam miliona fanova.

Maštovite doskočice i komentari ispod fotografija na Fejsbuku čine da se ljudi dodatno "rastope" gledajući ovu životinjicu.

Bu ima običaj da redovno čestita praznike, izrazi negodovanje kada ga vlasnici ostave samog u kući, a i navikao je da sa obožavaocima podeli najdublje misli, nedoumice ili radosti. Redovno se javlja sa putovanja, iz San Franciska, Njujorka ili iz udobnog kreveta, nakon opuštajućeg kupanja, večere ili iscrpljujuće jurnjave sopstvenog repa.

Velika popularnost psa navela je vlasnika da napiše knjigu "Bu: Avanture najslađeg psa", koja je postigla veliki uspeh i bila prevedena na 10 jezika. Za njom je usledila još jedna "Bu: mali pas u velikom gradu", koja je, takođe, imala velikog uspeha posebno među mališanima.

Njegova popularnost dodatno je porasla nakon što je pevačica Keiša napisala na Tviteru da ima novog dečka i postavila link sa veb-profilom Bua. Takođe, i Kim Kardašijan bila je oduševljena kad ga je prvi put videla.

- Ovo je najlepši pas na svetu - izjavila je verenica Kanje Vesta.

Pogledajte video-snimak:

POM-POM

Psi negove rase, patuljasti špicevi, poznatiji i pod nadimkom pom-pom visoki su između 13-28 santimetara i teški ne više od tri kilograma. Oni su prepoznatljivi po svom gustom, čvrstom krznu.

Najraniji primerci ove vrste bili su crni ili braon. Čak je i kraljica Viktorija usvojila mali primerak rase pom-pom, što je dovelo do toga da boja njihovog krzna postane apsolutni hit do kraja XIX veka. Pored nje imali su je i književnik Emil Zola, Mocart i Maria Antoaneta.

Njihovi današnji potomci uglavnom su krem-bele boje.

Preslatki špicevi veoma su druželjubivi i živahni. Vole da uvek budu oko svojih vlasnika i zaštitnički su nastrojeni prema njima. Brzo se sprijatelje sa vlasnicima i veoma se plaše da ostanu sami kod kuće, sem ako nisu drugačije vaspitani.

Cena ovih pufnastih mezimaca u Srbiji se kreće između 400 i 600 evra u zavisnosti od starosti, porekla, kao i od toga da li su vakcinisani i pregledani.

Na forumu sajta oxl.rs možete pogledati razne ponude ovih preslatkih ljubimaca.

Veoma su inteligentni, brzo uče i vrlo dobro znaju kako da dobiju šta žele od svojih vlasnika, pa tako ako se odlučite da kupite ovog čupavog, vrcavog psića, nemojte ga samo pokazivati, već ga lepo vaspitajte i budite ponosni na njegovo ponašanje.

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA