Preživeo udar groma, ugriz zmije, dva napada majmuna i ujed ajkule (VIDEO)

Erik Nori spada u jednu od 11,5 miliona osoba koju napadne ajkula, a verovatno u jedinog čoveka koji je osim tog pretrpeo atake još dve životinje, čak i udar groma i - ostao živ

  • 7

Erik Nori (40) iz Larga na Floridi ostao je bez dela noge kada ga je na Bahamima napala ajkula, pred naočigled supruge, četiri ćerke i tasta. Erik je najveći baksuz ili najveći srećnik na svetu, jer je pre toga preživeo udar groma, ujed zmije zvečarke i dva puta ga je ugrizao majmun.

Verovatnoća da vas napadne ajkula iznosi jedan prema 11,5 miliona, a šanse da vas udari grom (važi za SAD) su jedan prema 280.000.

Uprkos brojnim susretima sa smrću, Erik kaže da je mislio da je gotovo kada ga je napala ajkula.

- Osetio sam krckanje na zadnjem delu noge dok sam se, posle podvodnog ribolova, vraćao ka čamcu. Kad sam se okrenuo, ugledao sam ajkulu koja je odvajala meso i, noseći deo moje noge u čeljustima, počela da pliva  oko mene, kad je u vodu obojenu krvlju sa čamca uskočio moj tast - kaže on.

Erik je uspeo da zaustavi krvarenje tako što je iznad rane čvrsto zavezao gumenu pantljiku od harpuna.

Doktori su došli na mesto nesreće, stabilizovali ga i helikopterom prevezli u bolnicu kod Majamija, u kojoj je ubrzo operisan. Trenutno se oporavlja, a lekari smatraju da će posle nekoliko operacija on ponovo moći da koristi nogu.

Eriku je ovo samo jedna u nizu nesreća koju je imao sa životinjama. Pre nekoliko godina Erik je zbog ujeda zvečarke proveo tri godine na intezivnoj nezi, gde je skoro izgubio ekstremitet. Baš kad se oporavio napao ga je majmun, ali ova povreda, srećom, nije ugrozila njegov život.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Izvor: foxnews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • dacca

    7. avgust 2013 | 13:09

    Kao macka 9 zivota,jos 4 su mu ostala!

  • neko

    7. avgust 2013 | 15:56

    Ne, ne, pogresili su prezime, on se preziva Noris, a Cak mu je brat.

  • русија

    7. avgust 2013 | 14:59

    ко то тамо пева... овај човек је неуништив

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA