Ocu dali 5 godina života, a šta je on uradio za ćerku ne može se opisati rečima (FOTO) (VIDEO)

Gart Kalahan je, nakon ustanovljene neizlečive bolesti, odlučio da za ćerku uradi nešto po čemu će ga pamtiti i do sada napisao preko 700 poruka na salvetama koje ona nosi u školu u paketu za užinu, i to svaki dan po jednu

  • 3

Gartu Kalahanu (44) iz Virdžinije je u poslednje dve godine dijagnostikovan rak tri puta - dva puta rak bubrega i jednom rak prostate. Lekari ga nisu štedeli i jasno mu je predočeno da se ova maligna bolest neće izlečiti.

Iako još uvek izgleda dobro, statistike kažu da postoji 8 odsto šanse da proživi 5 godina. Shvativši da neće biti deo odrastanja svoje ćerke, odlučio je da za nju uradi nešto po čemu će ga pamtiti, a što će joj pomoći u sazrevanju.

Kada je njegova ćerka Ema bila mlađa, Kalahan se bavio prodajom i često je odsustvovao od kuće, pa je povremeno umeo da iznenadi ćerku tako što bi joj u paket za užinu ubacio salvetu na kojoj bi napisao neku poruku.

Ema je bila drugi razred srednje škole kada je Kalahan odlučio da ponovo pokrene ovu davno ustanovljenu porodičnu tradiciju i isprati celo Emino školovanje, što je po njegovoj računici ukupno 826 salveta, po jedna za svaki dan u školi.

Kako je njegova ćerka dovoljno odrasla, počeo je da citira poznate izreke Jode, Ruzvelta, Gandija i mnogih mislilaca čije su rečenice postale legendarne.

Danas je prošlo preko 700 dana i 700 ispisanih salveta, a ostalo je manje od 100 da Kalahan ispuni svoj cilj i možda na ovaj način usmeri dete na pravi put, ukoliko ne bude prisustvovao njenom sazrevanju.

Da bi podstakao svest roditelja o tome koliko je bitno da učestvuju u odrastanju dece i pokrenu svoju malu porodičnu tradiciju, kakva god ona bila, otvorio je Fejsbuk stranu na kojoj je podelio sa ostalim korisnicima poruke koje je pisao ćerki.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA