Pronađen NOVI DOKAZ koji potvrđuje da se ključni događaj u Bibliji zaista dogodio!

Smatra se da je Jerusalim pao oko 587. godine pre nove ere

  • 14

Arheolozi koji iskopavaju grad David u Jerusalimu su otkrili da je pisanje Biblije istorijski tačno, prenosi iflscience.com.

Biblija laže! Sodoma i Gomora nikada nisu uništeni, ti ljudi i dalje žive među nama - cela ova država puna je njihovih potomaka!

Istraživači na lokalitetu u Nacionalnom parku u Jerusalimu su pronašli spaljene artefakte od pre 2.600 godina, što potvrđuje referencu u Bibliji koja govori o tome da su Vavilonci spalili Jerusalim.

Smatra se da je Jerusalim pao oko 587. godine pre nove ere.

Nalazi koji uključuju keramiku, seme grožđa, drvo i kosti prekrivene pepelom, pružaju dodatni dokaz da su Vavilonci "spalili sve kuće u Jerusalimu", kao što je i napisano u Bibliji.

Arheolozi Izraelske atikvitetske uprave otkrili su artefakte ispod kamena u istočnom delu grada Davida. Među njima je bilo i desetine tegla koje su se koristile za čuvanje zrna i tečnosti.

- Ovi pečati su okarakterisali kraj prvog perioda hrama. Oni su korišćeni za administrativni sistem koji se razvio pred kraj Judejske dinastije - rekao je dr Džo Uziel, koji vodi iskopavanje.

Iskopavanje pokazuje da je grad brzo srušen intenzivnim plamenom. Međutim, takođe se vidi da su neka područja napuštena nakon početnog plamena, što pokazuje da vatra nije bila toliko rasprostranjena kao što se spominje u Bibliji.

- Čini se da nisu sve zgrade uništene u jednom događaju. Neki delovi su uništeni, dok su drugi napušteni - rekao je dr Uziel.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA