3 reklame zbog kojih je svet zaplakao i još ne može da ih zaboravi (VIDEO)

Neke reklame odmah osvoje srca publike, a one sa snažnom porukom umeju i da rasplaču ljude

  • 1

Reklame su nezaobilazni deo medija, a na njih mnogi ljudi često i ne obraćaju pažnju. Ipak pojedine su toliko upečatljive i nose snažnu poruku, da su odmah uspele da osvoje srca publike, a jedan deo i da rasplaču.

Božićna reklama koja trenutno izaziva burne reakcije: U njoj se pojavljuju muslimani, crnci i homoseksualci (VIDEO)

Bilo da je u pitanju neki praznik, sportska ili neka druga manifestacija ili samo novi proizvod, neke reklame itekako privuku veliku pažnju. Kroz tih nekoliko sekundi ili minuta može da se ispriča čitava priča, koja retko koga može da ostavi ravnodušnim.

Od velikog broja takvih, mi smo vam izdvojili tri, koje su ganule čitav svet.

1. Jedan nemački trgovački lanac objavio je svoju prvu božićnu reklamu iz koje bi mnogi mogli izvući važnu pouku.

Reklama počinje starcem koji očekuje da će ga za Božić posetiti deca i unuci, ali oni mu javljaju da ove godine neće doći zbog obaveza i obećavaju mu da će sigurno doći za sledeći Božić. U sledećem kadru tužni dedica sedi sam za božićnim stolom, a onda sledi preokret. Naime, smislio je način kako će za Božić njegova kuća biti puna.

2. Argentinska reklama koja promoviše doniranje organa, rasplakala je čitav svet. U njoj je na vrlo tužan način prikazano koliko je bitno da postanete donor organa kako biste nekom spasili život.

Glavni akteri ovog video su pas i njegov vlasnik, stariji čovek. Njih dvojica su zajedno radili sve. Doručkovali, šetali, igrali se. Bili su nerazdvojni drugari. Međutim, odjednom se sve prekinulo. Vlasniku je pozlilo i Hitna pomoć ga je odvela u bolnicu. Pas je trčao za vozilom i došao ispred bolnice gde ga je danima verno čekao. Nije želeo da se pomeri.

Ipak, jednog dana su iz bolnice u kolicima izveli devojku koja je imala operaciju srca, a upravo taj organ je donirao vlasnik psa. Životinja kao da je predosetila, a devojka kao da je znala čiji su srce i pas. Njih dvoje su se odmah pri izlasku iz bolnice ugledali i obradovali jedno drugom. Kuca je našla novog vlasnika sa starim srcem, a devojka novog najboljeg prijatelja.

3. Gledaoce je uspela da rasplače i američka reklama za žvake. Naime, u njoj vidimo oca i ćerku kako godinama jedu iste žvake, a otac od omota žvaka pravi ćerki origami.

Godine prolaze, devojčica odrasta, a njen tata je uvek uz nju i u lepim i u teškim trenucima. Uvek uz sebe ima upravo te žvake, a svoju devojčicu uvek obraduje istim origamijem.

Kada je došao trenutak da se ćerka odseli od kuće i kada je tata stavljao njen prtljag u automobil, jedna kutija mu je ispala i njen sadržaj se prosuo. Kada je pogledao i video šta se ispred njega stvorilo nije mogao da veruje svojim očima. Njegova ćerka je sačuvala svaki origami koji joj je tata tokom godina napravio od omota za žvake.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA