Dve žene bliske Kim Džong Unu trenutno su u neprijateljskoj Južnoj Koreji: Sestra i ljubavnica vođe Severne Koreje zvezde ZOI (FOTO) (VIDEO)

Kim Jo Džong najmlađa je od sedmoro dece Kim Džong Ila i mlađa je sestra vrhovnog vođe, Kim Džong Una

  • 3

Zimske Olimpijske igre počele su danas u Južnoj Koreji u Pjongčangu. Svečano otvaranje se održalo u 12 časova po našem vremenu. Sve je spremno za najveći sportski spektakl, ali pored toga veliku pažnju privlače i politički sastanci i poruke koje se šalju sa Korejskog poluostrva. Ono što je posebno zanimljivo jeste i to što je delegacija Severne Koreje već stigla u Pjongčang.

Olimpijskim selom hara "ferari virus", nema snega, a zbog učesnika dve države organizatori na mukama: U senci politike počinju ZOI u Pjongčangu (FOTO)

Među njima je i Kim Jo Džong, sestra Kim Džong Una, koja će sutra imati sastanak sa predsednikom Južne Koreje. Pre nje, u Pjongčang je doputovala i Kimova bivša ljubavnica Hjon Song Vol, koja je privukla veliku pažnju tamošnjim medija. Njen orkestar je imao priliku da nastupi u Južnoj Koreji uoči početka ZOI.

Mnogima je ova situacija veoma interesantna jer kako se čini iz trenutne situacije čak dve žene bliske severnokorejskom vođi borave na Zimskim Olimpijskim igrama na Jugu.

KIM JO DŽONG

Kim Jo Džong najmlađa je od sedmoro dece Kim Džong Ila i mlađa je sestra vrhovnog vođe, Kim Džong Una. Njena majka, Ko Jong Hui, bila je član prestižne muzičke grupe "Mansudae Art Troupe" i druga supruga vođe Kim Džong Ila. Iako je njihov otac Kim Džong Il imao sedmoro dece sa četiri žene, Kim Jo Džong je dete iste majke kao i aktuelni vođa Severne Koreje.

Foto: Tanjug/AP

- Ona je osnovnoškolsko obrazovanje provela u strogoj izolaciji, kod kuće zajedno s Kim Džong Unom, a oboje su pohađali dve škole u blizini Berna u Švajcarskoj tokom devedesetih i početkom 2000. godine, gde su živeli pod pseudonimima. Nakon toga je pohađala Univerzitet u Severnoj Koreji, a ubrzo nakon toga krenula na kurseve koji su se održavali na području Zapadne Evrope - rekao je Majkl Meden, stručnjak za pitanja Severne Koreje sa Univerziteta Džon Hopkins.

Njen lik javnost je prvi put uočila za vreme treće konferencije Radničke stranke održane u septembru 2010. godine kada je stajala pokraj očevog glavnog sekretara i očeve navodne ljubavnice Kim Ok.

Foto: Tanjug/AP

Poznato je kako je ova 28-godišnjakinja u januaru dospela na crnu listu američkog ministarstva finansija koje ju je, uz još nekoliko visokopozicioniranih članova severnokorejske administracije, osudilo zbog "ozbiljnih ugrožavanja ljudskih prava".

Mlađa sestra Kim Džong Una stupila je na političku scenu odmah nakon smaknuća njihovog ujaka i nestanka njegove žene, kada je službeno preuzela titulu visokorangiranog službenika Kimove vlasti. Kad se Kim Jo Džong na sahrani oca pojavila odmah iza očitog naslednika Kim Džong Una, bilo je jasno da će njen uticaj u klanu biti veliki.

Foto: Profimedia/AFP

Godine 2012. je imenovana na čelo odnosa s javnošću Kim Džong Una, na poziciji koja pripada Nacionalnoj komisiji za odbranu. U oktobru 2014. godine, kada je njen brat Kim Džong Un bio bolestan, Kim Jo Džong je navodno preuzela državne dužnosti, a u novembru iste godine je imenovana direktorkom pododeljenja Centralnog komiteta Radničke stranke.

U januaru 2015. godine preneta je vest da se mlađa sestra Kim Džong Una udala. Mladoženja je bio Čoe Song, sin vicemaršala Čoe Rjong Haea, drugi najmoćni čovek u Severnoj Koreji.

Foto: Tanjug/AP

Venčanje nije bilo javno i Kimovi nisu pravili svadbu, nego su dežurni analitičari dešavanja u Severnoj Koreji zaključili da se visoka partijska funkcionerka udala na osnovu fotografija koje su objavljene u državnim medijima, a na kojima se vidi da Jo Džong nosi prsten na prstu na kojem se nosi burma. Veruje se da par ima jedno dete.

Dobro upućeni eksperti za Severnu Koreju uvereni su da su Kim Jo Džong i Kim Džong Un izrazito bliski i da je ona zapravo jedina žena kojoj mladi severnokorejski diktator u potpunosti veruje. Dok su špijuni izjavili da je ona okrutnija od svog starijeg brata.

HJON SONG VOL

Ona je severnokorejska pevačica koja je svoju slavu stekla tokom ranih 2000-ih godina. Ono što je kod nje posebno zanimljivo jeste to da je jedno vreme navodno bila i ljubavnica lidera Severne Koreje Kim Džong Una.

Hjon je nestala iz javnosti 2006. godine kada se prema pisanju japanskih medija udala za oficira Severne Koreje sa kojim je dobila i dete.

Foto: Profimedia

Pričalo se da poznaje Kim Džong Una, velikog vođu Severne Koreje, još od kada su oboje bili tinejdžeri.

Izvori južnokorejske vlade navode da su oni bili u romantičnoj vezi početko 2000-ih godina, nakon što se on vratio u Severnu Koreju nakon studija u privatnoj školi u Švajcarskoj.

Njegov otac Kim Džong Il nije odobravao taj odnos, pa je par raskinuo. Nakon smrti Kim Džon Ila u decembru 2011. godine, pretpostavljalo se da je par nastavio svoju vezu.

Foto: Tanjug/AP

Prema izveštajima južnokorejskih obaveštajnih službi glasine o njihovoj aferi su kružile među elitom u Pjongjangu.

Dana 29. avgusta 2013. godine, pojavila se vest da je Hjon pogubljena po naređenju Kim Džong Una zajedno sa još 11 drugih izvođača uključujući i violinistu Mun Kiong-jina, sa kime je navodno pravila nelegalne pornografske snimke.

Oni su prema već poznatoj priči, navodno ubijeni mitraljezima, dok su ostali bendovi i orkestri, uključujući i članove njihove porodice morali da gledaju čitav događaj.

Foto: Tanjug/AP

Državna novinska agencija Pjongjanga KCNA je negirala tvrdnje o pogubljenju, a jedan japanski magazin je napisao da je pevačica kasnije viđena u javnosti.

Foto: Tanjug/AP

U decembru 2015. godine ona je otputovala u Peking kako bi nastupila sa Moranbong bendom na nizu privatnih koncerata. Godine 2017. je imenovana za Centralni komitet radničke partije.

Iako se Kim Džong Un nakon nje venčao s Ri Sol-ju, mnogi misle kako upravo Hjon i dalje ima njegovu ljubav.

VIDEO: Kim Džong Un drži prst na obaraču: Da li je svet u opasnosti?

Daljinac

(Telegraf.rs/L.C./A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Giks

    10. februar 2018 | 12:08

    Dobra ova bucka

  • Urs Zimmermann

    10. februar 2018 | 00:07

    Debeljan je pravi vodja

  • zoro

    10. februar 2018 | 13:10

    On je u izolaciji i sa ovim kupuje vreme jadan narod u S.Koreji dzaba atomske bombe zive u izolaciji zaradjuju tri do cetiri dolara a od bucka sestra nosi tasnu od 5000dolara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA