≫ 

Bogatašica obećala pomoć beskućniku koji joj je dao poslednje pare: On i dalje živi na ulici, iako je sakupljeno 400.000 dolara (FOTO)

Par navodno troši novac na sebe

  • 5

U martu ove godine svet je obišla dirljiva priča o beskućniku Džoniju Bobitu koji je sa svojih poslednjih 20 dolara platio gorivo Kejt Mek Klur (27). Kler je ostala praznog rezervoara na putu ka Filadelfiji, kada joj je prišao nepoznati muškarac i ponudio pomoć.

Kejt mu to nije zaboravila i nakon nekoliko dana vratila se na isto mesto zajedno sa svojim momkom Markom D'Amicom kako bi mu se zahvalili na pomoći. Međutim, nakon što su ga upoznali, njegova priča ih je mnogo rastužila.

Džoni je bio u marincima, a obučavao se za bolničara. Nakon niza nespretnih okolnosti koje su ga odvele do alkohola i drugih težih zavisnosti, ratni veteran je 2014. godine završio stotinama kilometara od svog doma u Karolini. Živeo je ispod mosta u Filadelfiji.

Bogatašica je ostala bez goriva u opasnom delu grada: Spasao ju je beskućnik koji je dao poslednje pare za njeno izbavljenje (VIDEO)

Kejt je zbog toga pokrenula kampanju na "GoFundMe", a za Džonija je za nekoliko meseci prikupljeno 402.706 dolara.

Međutim, lepa priča se na kraju pretvorila u skandal, jer prema rečima advokata Krisa Falona, Džoni je dobio tek manji deo tog novca.

- Koliko ja mogu da vidim, prikupljeno je više od 402.000 dolara, plaćena je naknada od oko 30.000 dolara, a Kejt i Mark su Džoniju dali tek oko 75.000 dolara. Trebao bi da dobije bar još oko 300.000 - rekao je advokat za CNN.

Džoni i dalje živi na ulici Foto: gofundme.com

Advokat takođe želi da izabere osobu koja bi nadzirala trošenje novca, kako bi oko 14.000 donatora znalo gde je otišao novac koji su donirali.

Portparol "GoFundMe" izjavio je da se istražuju optužbe o zloupotrebi novca.

Sve je počelo kad je, uprkos obećanjima da će mu kupiti kuću, D'Amico je Džoniju kupio kamper i parkirao ispred svoje kuće u Nju Džersiju.

- To nije bio Džonijev izbor, nisu ga ništa pitali o tome, on bi radije živeo tamo gde je živeo i dotad, u Severnoj Karolini - tvrdi advokatica Žakelin Promislo, dodajući da u kamperu Džoni nije mogao do hrane, pa nije mogao da brine o sebi.

Par je beskućniku kupio i automobil, ali on ga nije vozio, nego su ga oni koristili dok se nije pokvario. Advokatica priznaje da je Džoni zavisnik od droga, zbog čega mu Kejt i Mark verovatni nisu dali da sam raspolaže novcem.

To su i oni potvrdili, rekavši da su mu dali polovinu novca, dok će drugu polovinu dobiti kad nađe posao i prođe odvikavanje.

S druge strane, oni putuju po Americi i kupili su novi BMW, zbog čega mnogi ne veruju u njihovu priču. D'Amico je priznao da je prokockao 500 dolara, ali tvrdi da je taj novac vratio.

Džoni i dalje živi na ulici i da nije prošao odvikavanje, iako je za njega uplaćeno 400.000 dolara.

VIDEO Ruskinja u prste stavila 2000 evra samo da bi lakirala nokte:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • nina

    27. avgust 2018 | 18:19

    Ja ne vidim da je ona bogatasica. To sto ima vise od beskucnika ne cini je bogatasicom. I pare su davali drugi ljudi, donirali, a ne ona

  • lokica

    27. avgust 2018 | 20:15

    Americko postenje i dobrota???

  • Zoran

    27. avgust 2018 | 19:00

    Ne zive oni na ulisi sto nemaju, nego sto ima tako lepo. U Americi svako z aneku rupu moze da zaradi, al ovi nece, tako im lepse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA