VOZILA SAM U SNU, A TO NISAM NI ZNALA: Pročitajte ispovesti osoba koje MESEČARE!

Osobe koje mesečare imaju problema da vam opišu šta tačno osećaju kada rade nešto u snu, a najčešće se uopšte ne sećaju šta su radili

  • 0

Neke osobe koje mesečare bude se u drugoj sobi od one u kojoj su legli da spavaju, neki se odmah "zalepe" za frižider, dok drugi voze ili se kupaju dok mesečare.

Mesečarenje je vrsta parasomnije, odnosno abnormalnog ponašanja koje se dešava tokom sna koji može da dovede do šetanja u snu ili obavljanja neke druge radnje.

Međutim, osobe koje mesečare imaju problema da vam opišu šta tačno osećaju kada rade nešto u snu, a najčešće se uopšte ne sećaju šta su radili.

Oni pamte šta rade ukoliko se u nekom trenutku mesečarenja probude ili ih neko od ukućana ili članova porodice "uhvati na delu" pa im ispriča.

Situacije su različite, a ovo su neke od ispovesti osoba koje mesečare.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Kada sam pod stresom, ne samo da mesečarim nego i krijem sve predmete koji su neophodni za naredni radni dan. Na sreću, uvek ih posle pronađem.

- Za mene mesečarenje obično obuhvata i trenutak kada sam u stanju da vidim šta radim, ali nemam predstavu zašto to radim i kako da se kontrolišem. Najopasnija stvar koja mi se desila jeste vožnja u snu. Probudila sam se na parkingu lokalne kafane.

- Mene je sestra "uhvatila" kako skačem po kauču, zatim odlazim u kuhinju i na kraju ležem na pod u fetus položaj.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Feelart Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Feelart

- Kada sam bila dete, otišla sam u kuhinju, uzela pomorandžu i nož, oljuštila je i pojela. Ja se toga uopšte ne sećam.

- Ono što ubično pali moje mesečarenje je potreba da odem u toalet, međutim to se obično završi sa mnom ispred frižidera i ja jedem ili pijem, dok ne shvatimm da i dalje moram do toaleta.

- Ustajem tokom noći i otvaram prozor koji uvek držim zatvoren. Toga se uopšte ne sećam ujutru.

Foto-ilustracija: Foter/RelaxingMusic Foto-ilustracija: Foter/RelaxingMusic

- Jednom sam pojačala grejanje u svom malom stanu, potpuno nesvesno, a onda sam se ujutru probudila u veoma toplom stanu.

- Moja ćerka je tokom srednjoškolskih dana bila toliko pod stresom da se kupala dok je mesečarila.

- Ustao sam u snu, otvorio teglu kikiriki butera, a zatim sam uzeo supenu kašiku i pojeo buter, pa sam se vratio u krevet.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/graur codrin Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/graur codrin

- Kada sam bila mlađa, majka me je često pronalazila ispred vrata, jer sam pokušavala da ih otvorim, pa je na kraju morala da postavi dodatne brave.

- Dok sam čuvala decu komšijama, dešavalo mi se da zaspim, a onda bih ustala i krenula ka svojoj kući gde bih nastavila da spavam u svom krevetu. Morala sam onda da trčim nazad do komšija da me ne bi uhvatili.

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA