Znate li koliko danas košta jedna od haljina koje je nosila Skarlet O'Hara? (FOTO) (VIDEO)

Haljina koju je Vivijen Li nosila kao Skaret O'Hara u filmu "Prohujalo sa vihorom" iz 1937. prodata je na aukciji za basnoslovne pare

  • 1

Sećate li se scene iz “Prohujalo s vihorom” kada Ret Batler nakon nekog vremena sreće Skarlet - koja je u međuvremenu svojoj rođenoj sestri preotela udvarača, sredovečnog Frenka Kenedija i udala se za njega zbog novca – i promrmlja sebi u bradu “O, kakva žena!”?

Sećate li se haljine koju je Skarlet tada nosila? E pa, verovali ili ne, ona je sada prodata za neverovatnih 137.000 dolara!

Aukcijska kuća Heritidž ponudila je sinoć na prodaju sivu haljinu sa cik-cak dezenom i još nekoliko predmeta iz Oskarom nagrađenog filma.

Više od 150 predmeta iz filma, uključujući kostime i rekvizite, na prodaju je dao Džejms Tamblin koji je u studiju Univerzal radio u odeljeju za šminku.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Tamblin je počeo još šezdesetih godina prošlog veka da prikuplja predmete vezane za ovaj film, a za haljinu koja je sinoć prodata dao je 20 dolara na jednoj rasprodaji kostima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ....

    19. april 2015 | 22:38

    Sećam se najbolje dela kada od zavese šije haljinu..... Carica. :-D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA