UZNEMIRUJUĆE: Posle ovih fotki više NIKAD nećete ući u SOLARIJUM! (FOTO)

Svakog dana u Srbiji od raka kože, u proseku, oboli dvoje ljudi, a umre jedna osoba. Jedan od najčešćih razloga su - SOLARIJUMI! Ako volite svoje zdravlje i zdravlje svoje dece - pokažite im ove fotografije

  • 24

Svakog dana u Srbiji od raka kože, u proseku, oboli dvoje ljudi, a umre jedna osoba. Rak kože je jedan od najagresivnijih tumora, jer brzo metastazira i zahvata druge organe, a kao jedan od najčešćih uzroka navode se - SOLARIJUMI!!!

Verovali ili ne, iako veštačko potamnjivanje nije zdravo, srpski solarijumi su prepuni, a srpski lekari zbog toga imaju sve više posla.

OVE TEKSTOVE MORATE DA PROČITATE AKO VAM JE STALO DO ZDRAVLJA:

Koliko je solarijum štetan, verujemo da znate! Ali, ovakvu grozotu sigurno niste očekivali

PRETVORILA SE U ĆUMUR: Ova devojka troši 2.000 evra mesečno na solarijum (VIDEO)

Uskoro zabrana solarijuma u Srbiji? Sunčaćete se samo na sopstvenu odgovornost!

MANEKENKA DOBILA RAK ZBOG SOLARIJUMA: Moja ćerka zna da će njena mama otići u raj! (FOTO)

ZDRAVO SUNČANJE: Ne idite u solarijum!

NAPOMENA: Fotografije koje slede su uznemirujućeg karaktera, ali možda vas one upravo nateraju da prestanete sa uništavanjem sopstvene kože! Ako volite svoje zdravlje pogledajte ih obavezno, a ako vam je stalo do zdravlja svojih bližnjih - pokažite im ove fotke!

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

Solarijumske zavisnike ni dijagnoza raka ne uspeva da uplaši. Istraživanje američkih naučnika pokazalo je da svaka sedma osoba kojoj je dijagnostikovan rak kože i dalje nastavlja da posećuje salone za veštačko sunčanje.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

S obzirom na to da veštačko potamnjivanje predstavlja opštepoznati faktor rizika za oboljevanje od malignog melanoma, smrtonosnog raka kože, istraživači s Jejl univerziteta ovu pojavu upoređuju sa pacijentima s kancerom pluća koji nastavljaju da puše i nakon dijagnoze.

U istraživanju su korišćeni podaci o 178 pacijenata kojima je rak kože dijagnostikovan pre nego što su navršili 40. godinu života.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Simptomi tenoreksije, odnosno opsesivne zavisnosti od solarijuma, otkriveni su kod više od polovine ispitanika. Solarijume najčešće posećuju žene mlađeg životnog uzrasta koje odbijaju da prihvate činjenicu da ovi uređaji emituju do 15 puta više UVA zraka nego samo Sunce.

Foto: Ohnotheydidnt.livejournal.com Foto: Ohnotheydidnt.livejournal.com
Foto: Chidioparareports.blogspot Foto: Chidioparareports.blogspot

Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste to da, uprkos zabrani većine zemalja da osobe mlađe od 18 godina posećuju solarijume, ovo ne sprečava tinejdžerke da zarad bizarnog ideala lepote uništavaju svoje zdravlje do granice koja im ugrožava i sam život.

Foto: Changemyface.wordpress.com Foto: Changemyface.wordpress.com
Foto: Ohnotheydidnt.livejournal.com Foto: Ohnotheydidnt.livejournal.com

LEVO: ovako ćete izgledati ako se budete držali hlada i koristili kremu sa zaštitnim faktorom; DESNO: ovo vas čeka nakon solarijuma i preteranog sunčanja (nejm.org)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kavkaz

    22. april 2015 | 16:13

    Ne beše li ova zadnja slika na nekoj vesti o tome kako izgleda kamiondzijina leva i desna strana lica nakon vožnje kamiona od 30 i kusur godina?

  • Maestro

    22. april 2015 | 17:09

    Ko voli nek izvoli. Niko nikog ne prisiljava. Licni izbor.

  • Lori

    22. april 2015 | 16:23

    Pre desetak godina kada je Solarijum bio bas aktuellan isla sam 1-2 nedeljno , imala sam lice kao andjeo bez i jedne tackice ili flekice savrseno jednostavno! Nakon 3 godine suncanja u Solarijumu pojavile su mi se tamnije flekice po licu posle su dosle i bubuljice, sve sam to ignorisala i naravno nastavila dalje sa suncanjem!Otisla sam kod dermatolaga na pregled dobila sam medikamente i strogo mi je bilo zabranjeno da koristim Solarijum 3 -6 meseci! Mogu vam reci da se i dan danas kajem sta sam svojoj kozi uradila! Lice sam sredila laserom tako da sam bar tu zadovoljna! Hocu da kazem devojke ne preterujte ni u cemu 1 mesecno vam je dovoljno da odete u Solarijum ako bas tu umetnu boju volite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA