SMRŠAJTE NIKAD LAKŠE: Jedite banane i kilogrami će da se tope!

Ukoliko ste ljubitelj banana, ova japanska doručak-dijeta će vam verovatno prijati, a najbolje je što uopšte nećete osećati glad

  • 11

Banane sadrže tri vrste šećera: fruktozu, saharozu i glukozu, ali i vlakna što ih čini supervoćem koje čini da osećaj sitosti dugo traje.

 

Istraživanja su pokazala da su samo dve banane dnevno dovoljne za efekat 90-minutnog treninga što znači da je svakodnevna konzumacija ovih južnih voćki više nego poželjna ako želite da dovedete liniju u red.

 

Japanski nutricionisti procenjuju da, ako budete jeli banane svakog jutra, za nedelju dana možete da izgubite i do pet kilograma, ali samo ukoliko ovu dijetu sprovodite pod nadzorom svog lekara koji će vam izbalansirati jelovnik.

 

DORUČAK

 

Pojedite samo bananu. Ukoliko budete gladni i nakon 15 minuta, slobodno pojedite još jednu. Ne bi trebalo da jedete drugo voće za doručak, ali ako mislite da vam banana neće biti dovoljna, preporučljivo je da pojedete još dve ili tri kašike kuvanog pirinča. Važno je da jedete samo zrele banane.

 

Foto: Foter/julianrod

Foto: Foter/julianrod

 

RUČAK I VEČERA

 

Večerajte najkasnije do osam sati uveče, mada bi bilo idealno da poslednji obrok bude u 18 časova. Kada su u pitanju namirnice koje treba da vam budu na meniju tokom popodnevnih sati, niste ograničeni izborom i možete jesti sve ono što biste i inače jeli. Međutim, treba da povedete računa o tome da vam porcije budu manje, kao i da ne sadrže dezerte.

 

Japanke su poznate po vitkoj liniji, ali one se trude da se tokom popodnevnih sati nikada ne prejedaju. Zato ne bi bilo loše da izbegavate ugljene hidrate, beli hleb, šećer i belo brašno.

 

SAMO VODA

 

Tokom ove dijete jedina tečnost koja vam je dozvoljena je isključivo voda, mineralna ili obična. Međutim, jednako je važno da ta voda bude sobne temperature, kao i da je pijete u gutljajima. Nalivanje nikako nije korisno.

 

Foto: Foter/SetoTheTech

Foto: Foter/SetoTheTech

 

Tokom dana možete popiti jednu kafu, čaj ili sveže ceđeni sok, takođe nezaslađene. U posebnim prilikama, dozvoljena vam je i čaša piva ili vina u drugoj polovini dana.

 

UŽINA

 

Oko tri sata posle podne možete pojesti dve kockice crne čokolade ili kolač sa nekim prirodnim zaslađivačem (agava, stevia). Krofne, sladoled, palačinke, napolitanke i slični slatkiši nisu dozvoljeni.

 

(Telegraf.rs / MojPortal.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    6. jun 2015 | 08:12

    Smrsajte pomocu svakodnevnog stresa

  • Zla devojčica

    6. jun 2015 | 08:01

    Jedite voće sa najviše ugljenih hidrata i uskoro ćete biti duplo veći a ne mršaviji.

  • Gazda

    6. jun 2015 | 10:26

    Samo kardio trening i manje jesti....I eto rezultata...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA