10 trikova s kojima će lak na noktima potrajati nekoliko nedelja!

Ne perite ruke s antibakterijskim sapunima ili šamponima za dezinfekciju. Oni će isušiti vaše nokte i uništiti završni sloj laka pa zato birajte blage sapune

  • 0

Koliko ste puta vam se desilo da nalakirate nokte, a da je lak počeo da se skida posle samo dan-dva? Uz ovih 10 saveta maksimalno ćete produžiti vek trajanja manikira.

Mali trikovi za savršen manikir

1. Štapić za uši umočite u belo alkoholno sirće i njime očistite nokte pre nanošenja baznog laka. Tako ćete ukloniti sva prirodna ulja ili višak nanesenih koji bi mogli stvoriti barijeru između nokta i laka.

2. Koristite lepljivi bazni lak. Zahvaljujući njemu lak će bolje prionuti na nokat i biti izdržljiviji.

3. Na vrhove noktiju nanesite dva sloja baznog laka. Vrhovi su skloniji oštećenjima i zbog dodatnog sloja duže će pružati "otpor".

4. Nemojte tresti lak za nokte gore-dolje. Umesto toga okrećite ga između dlanova. Tako ćete sprečiti stvaranje mehurića zraka i uništiti one koji su već bili u laku. Ako na nokte nanesete lak s mehurićima, on će se pre uništiti.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net

5. Pazite da lak ne nanesete na kožu oko nokta. Ona "diže" lak s nokta i tako povećava verovatnoću da će vam se manikira oguliti.

6. Ne sušite nokte na toplom vazduhu. Mnogi nakon manikiranja uzmu fen za kosu, međutim, topao vazduh sprečava sušenje laka. Radije odaberite ventilator ili vrhove prstiju uronite u hladnu vodu.

7. Svaka dva dana ponovno nanesite novi sloj završnog laka. Tako ćete održavati sjaj.

8. Ne perite ruke s antibakterijskim sapunima ili šamponima za dezinfekciju. Oni će isušiti vaše nokte i uništiti završni sloj laka pa zato birajte blage sapune.

Foto-ilustracija: Foter.com / Chantal Wagner Foto-ilustracija: Foter.com / Chantal Wagner

9. Svakodnevno nanosite ulje za nokte na manikir. Na taj način oni se neće osušiti i izlistati se, ali istovremeno ćete izbeći višak vlage koji negativno deluje na manikr.

10. Nosite rukavice kada perete sudove. Uranjanje noktiju u toplu vodu i deterdžent za pranje sudova najbrži je način uništavanja manikra.

(Telegraf.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA