FENG ŠUI SPAVANJA: Nije svejedno na kojoj strani vam je glava!

Mislite da nema veze na koju stranu ćete okrenuti glavu kad spavate? Feng šui kaže da ima. Evo kako treba da je okrenete

  • 2

Prema “Feng Shui” (feng šui) učenju, položaj tela za vreme spavanja ima znatno veći uticaj na zdravlje i čovekovo psihičko stanje nego što mislimo. Uopšteno, važno je da se krevet ne nalazi na preseku strujanja vazduha. Ako je moguće, kao spavaće sobe treba izbegavati one koje su nepravilnog oblika.

Ako želite da imate puno para, nabavite ovu biljku!

Ako se često okrećete usred noći i san vam je isprekidan, moguće je da vam ne odgovara položaj tela s obzirom na Zemljine polove, a svaki od četiri položaja ima svoje prednosti i nedostatke. On se određuje prema tome u kojem vam je smeru okrenuta glava - bio to sever, jug, istok ili zapad.

Feng šui učenje potvrđuju i brojne moderne studije prema kojima polovi Zemlje i njihova magnetna sila mogu da podstaknu bolje opšte zdravlje, ali ako su u neslaganju s položajem tela, uzrokovaće glavobolje i biće okidač hroničnih zdravstvenih stanja.

Foto-ilustracija: Foter/Maldita la hora Foto-ilustracija: Foter/Maldita la hora

Glava usmerene prema severu

Ovaj položaj je idealan za ljude koji pate od nesanice, a posebno za one starije. Iako pojačava smirenost, duhovnost i snižava nivo krvnog pritiska, loše strane koje donosi ova pozicija su manjak kreativne energije i elana.

Glava usmerena prema istoku

Ovaj se položaj smatra idealnim za decu i mlade ljude. Podstiče na ranije ustajanje, više energije, rast i razvoj. Za ljude starije od 50 godina ovaj položaj bi mogao da bude previše intenzivan. Kako podstiče rast i aktivnost, nije dobar za hiperaktivne ljude.

Glava usmerena prema jugu

Uopšteno se ova pozicija povezuje sa visokom energijom, vatrenim snovima, jakim libidom i svađama. Iako potiče strast životu, nije dobro na ovaj način spavati duže vreme. Može rezultirati razdražljivošću i nesanicom, a u njemu se mogu javljati i dramatični snovi.

Glava usmerena prema zapadu

Ova se pozicija prema feng šuiju povezuje s osećanjem zadovoljstva, prijatnosti i hedonizma. Iako stvara pozitivno zračenje, može podstaći i manjak energije i lenjost. Zbog toga se ne savetuje ljudima usmerenim na građenje karijere ili postizanja poslovnih uspeha.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asd

    30. septembar 2015 | 13:11

    cuo sam spavacemo "stojecki"

  • Jovan

    29. septembar 2015 | 16:54

    Feng šui je nauka uređivanja doma, a ne nauka koja se bavi ljudskim navikama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA