KLOSTRIDIJA: Lek protiv bakterije ubice postoji! Ali, kad čujete šta je, SMUČIĆE VAM SE ŽIVOT!

Verovatno ste već čuli da je najveći problem sa klostridijom to što je otporna na skoro sve vrste postojećih antibiotika. Ono što se može pokazati kao spas su probiotici, ali ne bilo koji, već oni dobijeni iz izmeta zdravih osoba

  • 5

S obzirom na to da vrlo slabo ili skoro uopšte ne reaguje na antibiotike, zloglasna bakterija klostridija, koja ponovo hara srpskim bolnicama, praktično je neuništiva i samim tim vrlo opasna za osobe oslabljenog imuniteta.

MOJA MAJKA JE PET DANA UMIRALA U NAJGORIM MUKAMA: Ćerka progovorila o PAKLU kroz koji je prošla! (FOTO)

NOVI SLUČAJ ZARAZE KLOSTRIDIJOM U ĆUPRIJSKOJ BOLNICI: Uzimani brisevi sa inventara i osoblja (FOTO)

KLOSTRIDIJA: Sve o ubici iz srpskih bolnica!

Međutim, rešenje da se savlada “clostridium difficile” postoji, samo ga treba tražiti na potpuno drugoj strani – u ljudskim fekalijama.

Znamo da vam zvuči gadno, ali pokušajte da budete otvoreni, jer je to izgleda jedino rešenje protiv jezive zaraze.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Fekalna transplantacija je relativno nova medicinska metoda koja se dosad uspešno koristila za lečenje teških zatvora, kolitisa, sindroma iritabilnog kolona i drugih oboljenja sistema za varenje.

Donatorima fekalija kojima leče bolesti debelog creva daju platu od 13.000 dolara!

Donirana stolica zdrave osobe se medicinski pročišćava i zamrzava, a zatim, kad se ukaže potreba, u telo obolelog ubacuje u vidu pilule ili endoskopski, kroz nos ili rektum.

Foto: Profimedia/BSIP Foto: Profimedia/BSIP

Na ovaj način, umesto smrtonosnog mikroba, donji digestivni trakt kreću da naseljavaju dobroćudne bakterije, koje žive u crevnoj flori zdravih osoba.

BIZARNA MEDICINA: Kobasice od bebine kake podižu imunitet!

Kako pokazuju rezultati tri nezavisne studije, sprovedene na oko 7000 ljudi zaraženih klostridijom, fekalna bakterioterapija pokazala se izuzetno efikasna, sa izlečenjem u proseku od 85 do 90 odsto obolelih.

Foto-ilustracija: Profimedia/Fancy, Wikimedia/Athemis Foto-ilustracija: Profimedia/Fancy, Wikimedia/Athemis

Što je zaista mnogo kada se zna da je učinak jednog od najefikasnijih antibiotika u borbi protiv klostridije, vankomicina, imao stopu uspešnosti od svega 20 do 28 odsto.

- Takođe, prednost fekalne transplantacije je što nema nekih većih neželjenih dejstava, pa je poprilično bezbedna za primenu kod starijih ljudi, dece, postoperativnih pacijenata i uopšteno osoba slabijeg imuniteta, a upravo su to osobe za koje je klostridija i najopasnija – napisali su u zajedničkom izveštaju za “British Medical Journal”, profesor Tim Spektor sa Kings koledža u Londonu i profesor Rob Najt sa Univerziteta u San Dijegu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ova metoda se zasad primenjuje u preko 1000 medicinskih centara širom sveta.

Želite mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na Eklinika.rs.

(Telegraf.rs / Business Insider)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milisav

    27. oktobar 2015 | 23:28

    Значи кад нам сад неко каже једи г.... то више није увреда него лековито својство. Шалим се наравно. Мени је пре годину дана преминуо рођак од клостридије током пост оперативног лечења и потпуно саосаћам са породицама свих преминулих од ове опаке бактерије. Кад човек не дај Боже дође у стање тешке болести, пристао би на све само да се излечи. А судећи према овом чланку и истраживањима, ефекат излечења је огроман. Па према томе, не треба ништа одбацивати тек тако, ма како било одвратно на први поглед.

  • Zoran

    28. oktobar 2015 | 10:42

    Hitlera je njegov lekar lecio slicnom netodom pre 80 godina.

  • milan

    28. oktobar 2015 | 12:47

    probiotici su korisni ali nista novo,o njima se vec sve zna,u stocnoj hrani i veterini su se koristili jos pre tridesetak godina,a za sve koji imaju probleme sa bakterijama pokusajte kombinaciju hladno cedjenih ulja sa etericnim uljima,godinama unazad u istrazivanjima su se pokazala mnogo jaca i efikasnija od antibiotika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA