Danas je Dan MUŠKARACA i Dan WC-a! SLUČAJNOST? Ne bismo rekli!

Sigurno ste i vi čuli onaj crnjak da su “muškarci kao WC - ili su zauzeti, ili su zas*ani”. Evo zašto bi baš danas trebalo da ga ispričate svima

  • 2

Danas se u svetu obeležavaju dva važna praznika, Dan muškaraca i Dan toaleta. Iako verovatno oni koji su određivali ove datume nisu imali nameru da se sprdaju s muškarcima, naprosto je teško odoleti iskušenju. Naročito kad se zna da većina pripadnika jačeg pola i baš i nisu uvek u stanju da pogode WC-šolju ili pisoar.

Zašto neki muškarci imaju potrebu da zaviruju u tuđ pisoar?

Ako napipate ovo na TESTISIMA, odmah se javite lekaru!

Ipak, red je da svakim od ovih praznika pozabavimo zasebno.

Iako žene slave svoj dan, Osmi mart, još od 1909. godine, muškarci su svoj praznik prvi put obeležili tek 19. novembra 1999. godine, a sve je počelo u Trinidadu i Tobagu.

Dan muškaraca obeležava se s ciljem podizanja svesti o zdravlju muškaraca, kako starih tako i mladih, budući da je njihov životni vek u proseku sedam godina kraći od životnog veka žena.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Za uvođenje ovog dana u međunarodni kalendar zaslužan je profesot Džerom Tilaksing s “West Indies” univerziteta, a ovaj dan se danas već obeležava u šezdesetak zemalja sveta.

- Shvatio sam da ne postoji dan za muškarce. Neki će reći, pa dobro, postoje Dan očeva i Paterice, ali to nije isto. Nisu svi muškarci tate. Šta je s mlađim momcima, tinejdžerima, neženjama...? - objasnio je doktor Tilaksing.

Ako vam se ovo pojavi NA PENISU, nećete moći da imate decu!

Foto-ilustracija: Foter.com / practicalowl Foto-ilustracija: Foter.com / practicalowl

EVO ZAŠTO JE U SRBIJI SVE MANJE SEKSA: Svaki TREĆI MUŠKARAC ima uvećanu PROSTATU!

Međunarodni dan muškaraca je prilika da se istaknu dostignuća muškaraca i njihov doprinos zajednici, porodici, braku i poslu, kao i da se istaknu pozitivni muški uzori.

Uloga muškaraca, kao i svest o tome, bitan je faktor za ostvarenje rodne ravnopravnosti. Ujedno, treba prevazići stereotipne stavove, kao što je stav da je nasilje odlika jakih muškaraca, a paralelno stim isticati značaj brige o telu i zdravlju, koju muškarci često zanemaruju.

Pre četiri godine na isti ovaj datum u kalendar se ugurao još jedan praznik - Dan WC-a. Iako deluje da je ovaj dan uveo neko ko je želo da se dobro našali ili sprda, stvar je daleko ozbiljnija.

Praznik WC-a ustanovile su 2011. godine Ujedinjene nacije, kako bi skrenule pažnju na gorući svetski problem: oko trećine svetske populacije, uglavnom stanovnici nerazvijenih zemalja, živi bez osnovnih higijenskih uslova, pa i bez klozeta.

ŠOKANTNO OTKRIĆE: 70 odsto ljudi ne koristi toalet papir!

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

ZA PET GODINA NEĆEMO KORISTITI TOALET PAPIR: Ovaj izum će promeniti naše navike u WC-u (VIDEO)

Takođe, toaleti su veoma važni za sve nas. Istraživanja pokazuju da tokom svog života u klozetu prosečna osoba provede u proseku oko tri godine, a svakog dana 26-30 milijardi puta se povuče voda iz vodokotlića.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Zato, kad danas budete skoknuli do toaleta, budite zahvalni što živite u svetu u kom uopšte možete da ga koristite. A, ne budite lenji, pa častite svoju WC-šolju jednim dobrim ribanjem!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    19. novembar 2015 | 14:52

    Најбољи феми виц: У чему је разлика између ВЦ шоље и клиториса? Па и нема разлике - мушкарци их обавезно промаше.

  • МИЛОШ

    19. novembar 2015 | 14:10

    Hocu poklon!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA