Izračunajte koliko će vam dete biti visoko, pomoću ove FORMULE

Svaki roditelj uživa da gleda svoje dete dok raste, ali, ipak, svakoga pomalo zanima koliko će da poraste. To se može predvideti pomoću ove formule

  • 37

Svako ko ima decu, sigurno ima i jedan zid u kući, ili neki štok od vrata, gde su iscrtane crte s datumima pored, a koje prate rast mališana koji žure da porastu veliki.

Srpski glumac napisao pismo deci koje je ZAPALILO INTERNET!

Koliko je to veliki? Ako hoćete da saznate koliko će vaše dete porasti, možete da izračunate pomoću ove formule. Formula potiče iz 1970-ih i računa se na osnovu visine roditelja:

Ako želite da izračunate visinu dečaka, formula glasi: visina majke + visina oca + 13 centimetara / 2 = visina sina

Za predviđanje visine devojčice, formula glasi: visina majke + visina oca - 13 centimetara / 2 = visina ćerke

Dakle, za predviđanje visine dečaka, sabiraju se visine oboje roditelja, dodaje 13 centimetara i podelite sa 2, a za devojčice, sabiraju se visine roditelja, oduzima 13 centimetara i deli se sa 2.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Naravno, neće sva deca čiji su roditelji iste visine, pa čak ni ona istog pola, imati istu visinu. Visina u odraslom dobu smanjuje se kod mlađe braće i sestara, i mlađa deca rastu sporije. I drugi faktori su uključeni u rast, najviše ishrana, ali genetika određuje oko 60 do 80 odsto maksimalne visine - ističu u New York Times-u.

(Telegraf.rs / Klokanica)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ddare

    14. januar 2016 | 17:06

    Vecu glupost skoro nisam cuo...

  • matematika

    14. januar 2016 | 16:35

    Statistika pokazuje da su deca sve visa... Po formuli za devojcice uvek bi imali decu koja su niza od majki ako je razlika međju roditeljima optimalnih 10cm... A decaci bi bili nizi od očeva, a na ulici uglavnom srecem pubertlije za dasetak cm vise od oceva...

  • Mic

    14. januar 2016 | 17:45

    Potpuno netačno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA