Imala sam vanmateričnu i izgubila bebu. Dva meseca kasnije, usledio je šok koji je zapanjio i same lekare!

Nesrećna žena je izgubila svaku nadu i bila je na ivici depresije, jer joj je jedina želja bila da ponovo rodi dete. Zaprepastiće vas ono što joj se dogodilo

  • 0

Žene, koje su izgubile bebu, u prvom sledećem periodu prolaze kroz određenu vrstu šoka i nisu sigurne ni u svoja osećanja, a ni u svoja zapažanja. Jedna Britanka, koja je prošla kroz ovo iskustvo, je čak mislila da je luda, jer je osećala da joj stomak raste.

Nije SMELA DA ZNA kako će joj se dete zvati, sve dok ga nije rodila. Razlog za to će vas raznežiti (FOTO) (VIDEO)

Otišla sam u WC i rodila bebu, a nisam ni znala da sam trudna!

Sejdi (32) i Geri Britl (36) su bili presrećni kada su saznali da će dobiti još jedno dete. Već imaju ćerku Samer (4) i želeli su još jedno dete, piše Daily Mail.

Posle redovne kontrole, otkriveno je da je u pitanju vanmaterična trudnoća.

- Urađeni su mi detaljni testovi i uputila sam se na posao, gde mi je ubrzo pozlilo. Gubila sam svest kad je stigla hitna i prevezla me u bolnicu. Urađena mi je operacija čišćena jajovoda, jer su konstatovali da plod izaziva sepsu - priča Sejdi.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Bila sam u osmoj nedelji trudnoće kada sam izgubila bebu. To što sam preživela operaciju, više mi nije bilo važno - priseća se.

Morala je da se sabere zbog svoje ćerke i zato je odlučila da cela porodica ode na odmor i da jedni drugima budu podrška.

Tokom odmora je primetila da se goji i osćala je malaksalost. Uradila je test na trudnoću, koji je bio pozitivan.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Pošto je bilo nemoguće da je u međuvremenu ponovo ostala trudna, sumnjala je da se radi samo o uzburkanim hormonima zbog svega što se prethodno desilo.

- Pozvala sam bolnicu i konsultovala se sa babicom. Ona je verovala da su u pitanju samo zaostale ćelije posle operacije, kojima treba vremena da se prirodno odstrane iz organizma - kaže Sejdi.

Posle povratka sa odmora, otišla je u bolnicu na detaljan pregled. Doktor je bio u neverici kada je čuo otkucaje srca bebe.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Poslali su me hitno na skener, gde je potvrđeno da sam u devetnaestoj nedelji trudnoće. Doktori su konstatovali da je u pitanju heterotopična trudnoća - objašnjava Sejdi.

Ovakav vid trudnoće se javlja u jednom od 30.000 slučajeva, kada je u pitanju prirodno začeće. Naime, radi se stvaranju dva embriona, od kojih je jedan u materici, a drugi u jajovodu.

Pošto je gospođi Britl život bio ugrožen, doktori su se fokusirali na saniranje posledica vanmaterične trudnoće, pa su radili snimanje samo tog dela genitalija.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Za sve to vreme, zaboravljeni embrion se normalno razvijao u njenoj materici i odlučno opstajao pored svih "trauma".

- Dovoljno je saznanje da se ovo dešava u jednom od 30.000 slučajeva da vam bude jasno da je to pravo čudo. Tedi je blizanac naše izgubljene bebe i zato je njegov život još simboličniji - izjavio je Geri.

- Naša ćerka je definitivno znala to što mi nismo ni naslućivali. Na odmoru je u jednoj prodavnici rekla da treba da kupimo mleko za bebu - dodaje kroz smeh ponosni otac.

Vanmaterična trudnoća je sve češća pojava, a mnogi ljudi su samo čuli za nju, ali ne znaju kako ona zapravo nastaje. Pogledajte objašnjenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA