NIJE ZBOG DŽEPAROŠA: Nipošto nemojte da držite novčanik u zadnjem džepu, jer može da vam se desi nešto strašno!

Verovatno ste čuli da se zadnji džep na farmerkama zove i "tuđi džep". Ali to nije glavni razlog zašto ne treba tu da držite novčanik

  • 6

Da li obično samo gurnete novčanik u zadnji džep pantalona dok jurite napolje? Ako je odgovor da, možda bi trebalo da razmisliti o tome još jednom.

Evo kako da se rešite DISKUS HERNIJE! (FOTO)

Verovatno mislite da je razlog tome veća opasnost da će vam džeparoš ukrasti novčanik, ali u stvari, nauka je pokazala da postoji jedna još veća opasnost.

Istraživanje je pokazalo da postoje ozbiljne komplikacije s kičmom, koje potiču upravo od sedenja na novčaniku. Nošenje novčanika u zadnjem džepu ne predstavlja nikakvu opasnost po zdravlje, dok stojite, ali pravi problemi počnu čim sednete, bilo na stolicu ili u kola.

Evo šta će vam se desiti u Dubaiju kada vam ispadne novčanik (VIDEO)

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/stockimages Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/stockimages

Stjuart MekGil, profesor biomehanike kičme, na Univerzitetu Vaterlo, kaže da sedenje na novčaniku može da stvori izuzetan pritisak na kukove i donji deo leđa, što često dovodi do hroničnog bola u leđima. Objasnio je i to da izbočina ispod samo jedne strane tela iskrivljuje karlicu i kičmu, što stvara dugoročne neprijatnosti.

MekGil kaže da je najbolji način za umanjivanje tog stresa i smanjivanje bola jednostavno prestanak nošenja novčanika u pantalonama kada sedite ili vozite. Trebalo bi možda nabaviti i tanji novčanik u kom bi nosili stvarno samo najbitnije stvari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BABEIC...

    6. jul 2016 | 15:08

    JASAM TO POVERIO ZENI ,KAO SAVREMENI MUSKARAC .

  • Bla

    7. jul 2016 | 03:04

    Te probleme mozes da dobijes samo ako sedis na novcaniku koji je pun para.... Taj slucaj jos nije zabelezen u srbiji, tako da nije nikakav problem!!!! A i ako logicno pogledate ti naucnici nisu iz srbije!!!!!

  • Ja Avgust

    6. jul 2016 | 22:23

    Ja metne dva u lijevi i desni tako balansiram.Samo su uvjek prazna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA