Evo koliko seksa je potrebno da se zameni jedan trening u teretani

Seks je definitivno najomiljenija fizička aktivnost svih ljudi. Najvažnije je da je to dobra zamena za naporno vežbanje, ali morate da znate kako to da izvedete

  • 3

Odavno je poznato da seks sagoreva priličan broj kalorija, pa mnogi tvrde da je to jedan od najzdravijih načina za mršavljenje. Pitanje je samo da li njim možete da zamenite vežbanje u teretani.

Radite ovu vežbu samo 2-3 minuta dnevno i imaćete SEKSI telo za kojim će svi ODLEPITI! (VIDEO)

OVE VEŽBE svi znate, ali kad ih radite U MORU one su 10 puta efikasnije! (VIDEO)

Seks je i vaša najomiljenija fizička aktivnost, sigurni smo u to. Pored uživanja, donosi vam i dobar trening koji aktivira sve vaše mišiće, dok vas istovremeno oslobađa negativne energije i sagoreva vaše kalorije.

Dokazano je da pola sata aktivnog seksualnog odnosa "pojede" između 50 i 100 kalorija. To, naravno, zavisi od intenziteta akcije, pojedinačne aktivnosti partnera u okviru različitih poza, pa čak i od lokacije, jer ne zahteva svaka istu potrošnju snage.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Da biste proverili koliko seks doprinosi vašem telu u vidu sagorevanja kalorija, možete da upotrebite kalkulator, koji preuzmite OVDE. Kada unesete vašu težinu, vreme trajanja aktivnosti i pozu, možete da dobijete jasnu sliku o tome koliko ste se kalorija otarasili.

Prema istom principu možete da odredite kolika je potrošnja kalorija pri različitim vežbama, a to uradite OVDE.

Istraživanja su pokazala da je sagorevanje kalorija i tokom seksa i tokom vežbanja različito za žene i muškarce, što zbog težine, što zbog aktivnosti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ukoliko bi uporedili ove vrednosti, tačno bi znali koliko i kakve seksualne aktivnosti pokrivaju jedan trening.

Ako uzmemo da se pri brzom hodanju od pola sata na pokretnoj traci utroši prosečno između 200 i 250 kalorija, onda to pokazuje da vaša seks akcija treba da traje od jednog do dva i po sata da biste postigli isti rezultat.

Prilikom dizanja tegova iz vašeg tela se iscrpi od 200 do 300 kalorija, a to znači da isti efekat ima seks koji traje između jednog i tri sata.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Plivanjem od pola sata se sagori od 500 do 750 kalorija, pa da biste postigli taj cilj potrebno je da se seksate od dva i po sata do sedam i po sati.

Razmislite dobro da li se isplati da otpišete treninge zarad akcije u krevetu.

Pogledajte ovaj trik, koji možete da iskoristite da začinite seksualne odnose.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA