≫ 

Odlažete alarm svakog jutra? Od sad to NIKADA više nećete raditi

Pod hitno morate da zaboravite na omiljenu jutanju frazu - samo još pet minuta

  • 1

Odlaganje alarma ujutro može ozbiljno da naškodi vašem zdravlju. Bilo bi dobro da promenite ovu naviku pre nego što bude kasno.

Večito kasnite? 3 saveta koji će vam promeniti život

Ako svakog jutra prvo uradite ovu stvar, svaki dan će vam biti uspešan

Bez obzira koliko vam se spava ujutru kada se oglasi alarm i bez obzira što mislite da će vam onih dodatnih 5 ili 10 minuta mnogo značiti, odlaganje alarma ustvari može da vam donese više štete nego koristi, piše Independent, a prenosi Klix.

Stručnjaci tvrde da spavanje ili dremanje posle alarma može da utiče na to da se osećate još umornije i pospanije.

Razlog je što odlaganje ustajanja za 5 ili 10 minuta nije dovoljno da ljudsko telo upadne u dubok san, koji je u suštini najznačajniji za odmor i dobijanje energije.

Pored ovoga, može da se desi da mozak nesvesno zameni alarm sa bioritmom. Ovo je teorija koju mnogi podržavaju, uključujući i Dena Erilija, stručnjaka za ljudsko ponašanje, koji savetuje da alarm podesite tačno u ono vreme u koje morate da ustanete.

Foto-ilustracija: Profimedia/CandyBox Foto-ilustracija: Profimedia/CandyBox

- Recimo da morate da ustanete u 7 ujutro. Međutim, pošto imate problem sa ustajanjem odmah, namestite alarm malo ranije i onda ga odlažete nekoliko puta do 7 sati, nekad i zakasnite. Ukoliko je ovo vaša strategija, samo ćete da zbunite mozak i on više neće znati da alarm zvoni jer morate da ustanete - objašnjava Erili.

Činjenica je da je vaše telo rob navika, a stvaranje navike ustajanja istog momenta kada čujete alarm je najbolja stvar koju možete da učinite za svo organizam.

Pogledajte kako možete da omognete sebi isvom zdravlju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA