Ono što sladoled radi vašem mozgu potpuno će vas fascinirati!

Ukoliko ste ljubitelj ove poslastice, sada ćete je voleti još više

  • 5

Mnogi ljudi izbegavaju sladoled, najčešće zbog šećera, a nisu ni svesni koliko on može da im pomogne u razvoju. Naučnici su potvrdili da su samo tri kašike sladoleda dnevno dovoljne da postanete inteligentniji

Ako imate ovu osobinu, to znači da ste superinteligentni! A svi misle da je to mana (VIDEO)

Ako uradite ovo u svojoj kući, vaše dete će postati genije!

Japanski naučnik Jošihiko Koga, profesor na tokijskom univerzitetu Kjorin, tvrdi da imate veću šansu da budete inteligentniji ako svako jutro na prazan stomak pojedete 3 kašike sladoleda.

Svoj zaključak je potkrijepio istraživanjem i konkretnim rezultatima. U sklopu manje studije, ispitanici su svako jutro na prazan stomak morali da pojedu 3 kašike sladoleda, a zatim su uz pomoć kompjutera imali zadatak da odrade niz mentalnih vežbi, piše Independent, a prenosi Jutarnji list.

Printskrin: YouTube/Vindog Unleashed Printskrin: YouTube/Vindog Unleashed

Profesor Koga tvrdi da su osobe koje su pojele sladoled na prezan stomak imale puno brže reakcije, pa su bolje procesuirale informacije od grupe koja nije ništa doručkovala.

Moždani talasi mereni tokom eksperimenta pokazali su povećanu aktivnost alfa talasa, koji se povezuju s koncentracijom, relaksacijom i mentalnom koordinacijom u prvoj grupi ispitanika, koja je doručkovala sladoled.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Jošihiko Koga je zatim sproveo sličan eksperiment, ali umesto sladoleda ispitanici su konzumirali nekoliko gutljaja hladne vode na prazan stomak. Profesor kaže da je evidentirao isvestan nivo pojačanog mentalnog delovanja i budnosti, ali učinak nije bio isti kao u grupi koja je jela sladoled.

Foto-ilustracija: SXC.hu/pietrgiord Foto-ilustracija: SXC.hu/pietrgiord

Koga je stručnjak za psihofiziologiju, granu psihologije koja istražuje odnose između duševnih i telesnih pojava.

Njegova istraživanja su fokusirana na ispitivanju pojave da neka vrsta hrane i mirisa utiče na stres i razvoj, pa i  na proces usporenja starenja, stoji na internet stranici univerziteta čiji je zaposleni. Navode se i hobiji profesora Koge - vožnja bicikla i skupljanje fotografskih aparata.

Pogledajte video i proverite snagu svog uma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BigFoot

    28. novembar 2016 | 12:10

    Šećer iz sladoleda je energija i hrana za mozak jer se odmah resorbuje. Šta je čudno?

  • djesi

    28. novembar 2016 | 13:25

    Kako lijepo ova baca liz

  • Жељко...

    28. novembar 2016 | 17:00

    Опште јњ познато од памтивека да се ујутро умива ладном водом да би се брже разбудили а увече пред спавање топлом да би пре заспали...и тако смо упознати десетунама хиљада година са нечим што јапанци тек сада у 21.веку нове ере откривају...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA