≫ 

Naučnici svrstali sve parove u četiri kategorije: Konflikt, drama, društvo ili fokus?

Naučnici koji se bave proučavanjem veza i odnosa proučavali su 400 nevenčanih parova u 20-im godinama i otkrili kategorije parova 

  • 0

Svaka je veza različita i ima svoje momente koje nema nijedna druga, ali nauka je napokon uspela da pronađe način kako da veze smesti u četiri kategorije. Naučnici koji se bave pročučavanjem veza i odnosa proučavali su 400 nevenčanih parova u 20-im godina i na kraju došli do kategorizacije.

Zaljubila sam se u oženjenog kolegu i on hoće da spava sa mnom! Šta da radim? (ANKETA)

Skloni konfliktu i jako zaljubljeni

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

- Svi znamo jedan takav par - malo su zaljubljeni, malo se ne podnose. Ako si deo ovakvog para, već znaš da postoji uzrok. Svađe vas razdvajaju, a strast ponovno spaja. Kad ste zajedno, neverovatno ste zaljubljeni i posvećeni jedno drugom, a kad niste, najčešće ste toliko razdvojeni da se verovatno ne biste ni pozdravili na ulici.

Zavisi od drame

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

- Čak i kad nema razloga za dramu, vi je nekako uvek pronađete. Kad je u pitanju bilo kakvo donošenje odluka, to najčešće svako radi za sebe, bez da se konsultuje sa drugom osobom, a upravo se tu stvara prostor za novu dramu. Ta nestabilnost hrani i čini vezu uzbudljivom, ali oprez - istraživanja pokazuju da su ovakvi parovi jako skloni prekidu.

Poslušajte savete iskusnih zavodnica, i imaćete nezaboravan seks

Društveni par

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Oboje ste društvene osobe, a vaša veza nije samo vaša - svakodnevno ju upotpunjujete druženjem s drugim ljudima, koje gledate kao sastavni deo vašeg odnosa. Zajednički prijatelji vas zbližavaju, a dobra vest je i da su ovakvi parovi dugoročno jako održivi.

Fokusirani jedno na drugo

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Nemate ništa protiv društva, ali nekako vam je najdraže stvari da radite udvoje. Svoje potrebe stavljate ispred svih ostalih, a nemate nikakav problem s povremenim izolovanjem od spoljašnjih uticaja.

(Telegraf.rs / index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA