POSAO GOJI: Najizloženije sudije, advokati i turistički agenti

Sedenje i stres predstavljaju najsnažnije okidače za debljinu, a najnovije istraživanje je pokazalo da su gojenju najizloženije sudije, advokati i turistički agenti, a čak 44 odsto zaposlenih dobilo je na težini u trenutku kada su počeli da rade na svom poslednjem radnom mestu

  • 1

Kompanija Harris Interactive anketirala je više od 5.700 zaposlenih u različitim kompanijama na različitim funkcijama. Oko četvrtine ispitanika svoj posao je okarakterisalo kao glavnog uzročnika za nakupljanje masnog tkiva, dok je tek 16 odsto ispitanika reklo da je zbog posla izgubilo na težini.

Nakupljena kilaža, smatraju oni koji su se udebljali, rezultat je preteranog sedenja, premalo kretanja, stresa, ali i loše i brze hrane. No, čak 18 odsto ispitanika smatra da se ugojilo i zbog učestalih proslava na poslu, dok 10 odsto ne može hrani da odoli kada vidi svog kolegu kako jede nešto ukusno.

Najbrže se debljaju sudije, advokati i turistički agenti, a za njima ne zaostaju ni radnici u socijalnim službama, učitelji, umetnici, dizajneri, arhitekte, administrativni službenici, fizičari, policajci i vatrogasci.

Stručnjaci upozoravaju one koji su osam sati prikovani za stolicu da bi posebno trebalo da paze na to kako se hrane na poslu, da unose dovoljno tečnosti i voća, a naglašavaju i to da je izuzetno važno kretanje posle posla.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA