POSTOJE 4 TIPA MUŠKARACA: Evo kako da izaberete najboljeg za sebe

Koji je tvoj tip, visok, nizak, tamnokos, plavook ili širokih ramena, a kada biste birali između Istraživača, graditelja, direktora i pregovarača, koji bi bio vaš izbor

  • 2

Savršen muškarac ne postoji, kao što ne postoji ni savršena žena, ali pravilan izbor partnera može imati velikog uticaja na vaš život.

Ona je žena iz snova: 14 osobina koje ima samo idealna devojka

Ako sa njim ne možete da pričate o ovim stvarima - onda nije ONAJ PRAVI

Antropolog Helen Fišer u svojoj knjizi "Zašto volimo, priroda, hemija ili romantika" otkriva najbolji način kako da izaberete pravog partnera u skladu sa vašim karakterom i željama.

Istraživanjem genetske literature zaključila je da postoji nekoliko hemikalija koje direktno utiču na osobine ličnosti.

Po njoj su muškarci evoluirali u četiri tipa ličnosti, u zavisnosti koji hemikalije sadrže dopamin, serotonin, testosteron, estrogen ili oksitocin.

Foto: Profimedia/Designpics Foto: Profimedia/Designpics

Podelila ih je na četiri tipa Istraživača, Graditelja, Direktora i Pregovarača.

Istraživač- Avanturista organizmom dominira dopamin. Ima tendenciju za preuzimanje rizika, voli da istražuje. Radoznao je, kreativan, spontan, energičan, optimista.

Graditelj - Porodičan čovek sa izraženim serotoninom, spada u grupu mirnih, socijalnih, popularnih, opreznih ljudi. Odlični su menadžeri, porodični ljudi, tradicionalni, konvencionalni, često religiozni.

Foto - ilustracija: Profimedia, Alamy Foto - ilustracija: Profimedia, Alamy

Direktor - Intelektualac, treći tip sa izraženim testosteronom. Oni su direktni, odlučni, muzikalni, ambiciozni. Veoma se dobro snalaze na svim poljima.

Pregovarač - Strastven, sa izraženim prisustvom estrogena, tip koji je fleksibilan, maštovit, intuitivan. Sklon verbalnim raspravama.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Sa Istraživačem nećete imati problema oko toga ko će obrisati pod, fleksibilan je. Dok ćete sa Graditeljem stvoriti brak za ceo život, ali ćete se posvađati oko načina brisanja poda, jer "on ipak ima svoj način".

Direktor preburno reaguje, a lako prelazi preko svega. Ako nisu zadovoljni nečim, mogu biti i nepristojni, dok pregovarač ima istančan ukus do te mere da "traži dlaku u jajetu".

Nadamo se da će ova nova podela uroditi plodom i da će vam pojednostaviti izbor idealnog muškarca.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorana

    26. februar 2017 | 21:11

    Istrzivac 100% :) moze i pregovarac :p

  • Nele ∆¶

    28. februar 2017 | 17:26

    Poztoje 4 tipa kolerik melaholik kolerik i vi znate kjoi j e 4Flegmatik sva 4 imaju tuzno pevanja i suze u ocima ...od jednog tipa zena!! Nikako da se stvore 3 nova da im poprave sliku o zivotu pa ili ce da vide jasnije ili ce da zive opustenije a ovaj jedan jedinatveni tip zene samo menja droge !! I konstantno su u tripovima!! Cim se izdele na 4 tipa i upare odgovarajuci tipovi imacemo jedan par koji ce biti tip kroz zivot na svom putu!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA