≫ 

Svakog dana jedite 3 JAJA iz jednog MNOGO DOBROG RAZLOGA!

Jaja su bogata mineralima, kao što su selen i jod i vitaminima B12 i D, a važna su i zbog regulacije holesterola u krvi

  • 9

Nutricionisti tvrde kako je odlična ideja svaki dan pojesti tri jaja, a objasnili su i zašto. Kažu kako su jaja prepuna korisnih sastojaka za naše zdravlje, kao što je, recimo, holin - tvar koja je važna za obnovu moždanog tkiva, a zaslužna je i za dobar rad mozga i pamćenje.

Jedna kokoška košta manje od pakle cigara, a evo koliko novca može da vam zaradi!

Jaja su bogata mineralima, kao što su selen i jod i vitaminima B12 i D. Važno ih je jesti i zbog regulacije holesterola u krvi.

Ovo su još neki razlozi zašto je dobro svaki dan jesti jaja:

Jačaju imunološki sistem - dobro je poznato da dobar imunitet čuva zdravlje jer se lakše bori protiv virusa i bakterija. Samo jedno jaje sadrži otprilike četvrtinu količine selena - elementa u tragovima koji poboljšava imunitet i reguliše hormone štitnjače.

Bogata su raznim vrstama hranjivih tvari - jaja obiluju vitaminima A, D, E i B-12, kao i gvožđem, folnom kiselinom, kalcijumom i omega-3 masnim kiselinama.

Foto-ilustracija: Profimedia, Pixabay Foto-ilustracija: Profimedia, Pixabay

Sadrže najkvalitetnije proteine - u većoj količini od onih u mesu ili mleku, tvrde stručnjaci. Na primer, jedno jaje ima proteina kao 30 grama mesa.

Odlična su za dobar vid - jaja sadrže dve aminokiseline, lutein i zeaksantin, koje imaju jako pozitivan učinak na oči. Redovnom konzumacijom smanjuje se rizik od nastanka očnih bolesti. Te aminokiseline se nalaze u žumancetu.

Pomažu u kontroli težine - jaja će vas zasititi bolje od nekih drugih namirnica, pa ako svako jutro pojedete jaja, bićete manje gladni tokom dana, manje ćete da jedete i tako nećete gomilati suvišne kilograme.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Jačaju kosti, kosu i nokte - prepuna su vitamina D i kalcijuma koji jačaju kosti. Redovno konzumiranje jaja može da spreči razvoj osteoporoze.

Osim toga, aminokiseline i minerali koji se nalaze u njima, odlični su za jačanje kose i noktiju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Izvor: remedydaily.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чигирибаубау

    12. mart 2017 | 07:43

    Ајде договорите се више,нутриционисти причају једно,лекари друго!?Нама просипају мудрост о исхрани а овамо пију и пуше као ковачи а одвалили стомачине као супрасне крмаче.

  • Nikola

    11. mart 2017 | 21:58

    Da, od kokoski koje zive na selu I ne jedu vestacku hranu! Od ovih hibrida jedno jaje nedeljno je sasvim dovoljno

  • Dragan

    11. mart 2017 | 21:27

    15 dinara komad,pa sabirajte za 30 dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA