5 NAJVEĆIH GREŠAKA koje pravite kada spremate ŠPAGETE zbog kojih bi ITALIJANE bilo SRAMOTA

Iako mnogi misle da ne postoji prostije jelo pod paste, greške koje redovno pravite uništavaju ukus ovom legendarnom jelu

  • 1

Zato smo spremili spisak stvari koje radite pogrešno i kako to da ispravite kako biste dobili jelo na koje bi svaki Italijan bio ponosan.

Uzela je 2 prosta kuhinjska sastojka i zauvek se rešila masne i prljave rerne (VIDEO)

Sipala je vodu u pile, a ono što je izašlo iz rerne pravićete stalno (VIDEO)

Ovo su trikovi koje morate da znate ako u vašoj kuhinji želite da spremite pravo remek delo.

1. Solite, ali ne dovoljno

Foto-ilustracija:  pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Verovatno znate da je potrebno posoliti vodu u kojoj se pasta kuva, ali da li znate da je potrebno dodati toliko soli da možete da je osetite? Ali to nije sve, so bi trebalo dodati kada je voda topla i na granici da proključa.

Naravno, ne bi trebalo da bude slana kao morska, ali definitivno je potrebno da je osetite u vodi.

2. Stavljate ulje

Ovo je možda najvažniji savet, nikako ne stavljajte ulje u vodu. Ulje sprečava da se sos zalepi za špagete i zbog toga mogu da budu suve - i masne. Čak i kada procedite špagete, i dalje će ostati dovoljno ulja da pokvari ukus.

3. Ispirate pastu

Foto-ilustracija: Pixabay.com Foto-ilustracija: Pixabay.com

Verovatno su vas naučili, ili ste negde videli, da je potrebno isprati pastu kada je gotova. Međutim, na ovaj način ispirate i omotač skroba na pasti koji je veoma važan jer čini da se sos bolje zalepi za špagete.

4. Bacate vodu u kojoj se pasta kuvala

Ovo možda zvuči kao čudan savet, ali sačuvajte malo vode u kojoj ste kuvali špagete jer njenim kasnijim dodavanjem u sos možete da ga zgusnete i pojačate ukus.

5. Zaboravite na ključanje

Pastu bez ikakvih problema možete da počnete da kuvate i u hladnoj vodi jer to uopšte neće uticati na njenu teksturu i ukus.

Još jedan dobar savet je da stavite manje vode jer će tako ona imati više skroba i biti bolja za sos.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kova

    23. maj 2017 | 07:44

    Sve ispravno osim tačke br.5 100gtesteninr/1lvode i testenina se stavlja kada voda proključa takođe i so.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA