Vežbate redovno ali zbog ove greške rezultati izostaju - evo i zašto!

Nakon vežbanja obavezno uradite ovo kako bi rezultat vežbanja bio onakav kakav želite

  • 0

Samo zato što je vaš trening završen ne znači da vaše telo prestaje da radim, a najgora stvar koju možete učiniti nakon napornog treninga je da preskočite da nahranite telo (što uključuje i hidrataciju, naravno).

Ima 60 godina, ali ne i telo da to dokaže - zahvaljujući ovoj vežbi ruke su joj savršeno zategnute

U stvari, ako ne napunite baterije u roku od 30 minuta od završetka treninga, on se u osnovi nije računao. Ovaj poslednji korak je jednako važan kao i vežbanje na prvom mestu - ali za maksimalno iskorišćenje neophodno je negovanje tela.

Obavezno uradite ovo nakon treninga kako rezultati ne bi izostali. Foto: Pixabay.com

Prema rečima trenera Majkla Olzinskog, postizanje rezultata koje tražite postaje još teže kada se vaše telo ne nahrani posle treninga. Zapamtite da se vaše telo ne menja tokom samog treninga; napredak se pravi kao odgovor na trening.

Dakle, šta se dešava ako propustite taj deo? "Što više vremena prođe a da telo ne napunite "gorivom" manje receptivne vaše mišićne ćelije će biti da uzmete odgovarajuće ugljene hidrate i proteine da biste popravili i nadoknadili vaše telo", rekao je Michael za POPSUGAR. "Postoji određeni vremenski period nakon što osiromašite skladištenje ugljenih hidrata i oštećujete mišićna vlakna tamo gde su te ćelije otvorene i vrlo prijatne da uzimate te hranljive materije."

Pored toga, vaše telo će pratiti svoj opšti odgovor na visoke nivoe kortizola (stresnog hormona), što dovodi do toga da vaš imuni sistem odgovori upalom. Ovo sprečava vraćanje skladišta glikogena i otežava proces anaboličkog (ili mišićnog) procesa.

Imajte ovo na umu sledeći put kada odete u teretanu. Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

- Ako stalno nedostaje gorivo, živite u stanju stalnih stresa i upale", rekao je Michael.

Kada nemate odgovarajuću hranu za oporavak, vaše telo voli da pretvori energiju u prodavnice masti da bi se pripremila za sledeći put kada ste preopterećeni i neuhranjeni

Koji su najbolji načini za povratak energije? Majkl preporučuje izbor za obrok posle treninga sa odnosom 3: 1 (ugljeni hidrati i proteini) u gramima. Važno je zapamtiti to što je lakše da vaše gorivo posle treninga bude lakše za varenje, to je efikasnije. Pokušajte da izbegnete meso ili teške proteine, jer može trajati duže da se svari i uđe u vaš sistem. Proteinske pločice su prihvatljive sve dok su lako probavljive i pijte flašu vode sa elektrolitima kako biste ga dopunili. Nekoli od saveta uključuju malo oraha i žele sendvič, grčki jogurt sa medom ili čokoladno mleko (ozbiljno!). Bez obzira na to kakav je vaš izbor proteina, nešto je uvek bolje nego ništa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA