SAVRŠENA FRIZURA: Kako da isfenirate kosu sami kod kuće (VIDEO)

Zaboravite na skupe frizerske usluge i molbe prijateljicama da vam pripomognu oko feniranja kose. Potrebno je samo da savladate nekoliko trikova i postaćete pravi majstor za perfektnu frizuru

  • 0

Iako ste potrošili sat vremena na feniranje kod kuće, kosa vam i dalje deluje čupavo i neuredno? Postoji nekoliko razloga zbog kojih niste zadovoljni rezultatima kada se sami fenirate. Za početak, da li ste sigurni da koristite pravu četku? Možda je stvar u tome što koristite nastavke za fen koji s lakoćom prolaze kroz kosu, ali zbog brzog prevrtanja vazduha isušuju vlasi.

Evo nekoliko trikova koji će vaš trud dovesti do željenog savršenstva.

Četka

Najveća greška je odabrati metalnu četku. One se prebrzo zagreju i prevruće su za kosu. Potražite okruglu četku od mešavine veštačkih vlakana i svinjskih čekinja.

Podešavanje toplote i vazduha

Ako imate kovrdžavu kosu, nemojte preterivati sa prevrućim vazduhom i nikad ne podešavajte jačinu duvanja vazduha na maksimum. Ako vam se kosa naglo isuši, biće teže raditi sa njom, odnosno teže ćete postići oblik koji želite.

Pomerajte fen sve vreme

Na prvu loptu možda vam se čini da postižete bolji efekat ako zadržavate fen na jednom mestu. Nemojte to da radite! Stalno pomerajte fen, inače ćete spržiti kosu.

Ugao pod kojim držite fen i četku

Četka mora da stoji vertikalno, a fen horizontalno, nikako obrnuto. Kosu ispravljajte prema nazad.

Prvo isfenirajte kosu na vrhu glave, zatim napred, a onda pozadi

Preko svakog pramena pređite koliko god je potrebno dok se savršeno ne ispegla , makar to bilo i deset puta. Neophodno je da pazite da uvek krenete od korena i da se kosa uvija prema vrhovima.

Evo jednog video-tutorijala u kojem je objašnjeno kako da prirodne kovrdže isfenirate tako da dobijete savršeno glatku kosu bogatog volumena:

(Telegraf.rs/Haber.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA