VINO PODMLAĐUJE: Napitak bogova u službi lepote

Ukoliko ste ljubitelj vina, evo dobrih vesti za vas. Vino je odličan borac protiv starosti i vašu kožu čini lepom, mladom i zdravom

  • 0

Vino usporava starenje. Plastični hirurg iz Sijetla Ričard Bekster tvrdi da vino može da učini čuda za kožu, kako kod žena, tako i kod muškaraca. Blagotvorna dejstva vina odavno su poznata, ali neka su otkrivena nedavno zahvaljujući novim istraživanjima. Antioksidansi iz vina, u kombinaciji sa antiupalnim agentima i prirodnom alfa hidroksilnom kiselinom, dovoljno su jaki da vam pruže lepu i zdravu kožu zbog koje ćete izgledati daleko mlađe.

Anti-aging

Vino sadrži visoku količinu antioksidansa koji se nazivaju polifenoli, uključujući i resveratrol. Ti antioksidansi su snažni i deluju protiv slobodnih radikala koji pružaju anti-aging učinak.

Kontrola akni

Polifenol resveratrol smanjuje upalu na koži. Vino vam može pomoći da kontrolišete bubuljice pre nego što se upala pogorša. To, takođe, uklanja i sprečava slobodne radikale, a koža postaje manje sklona aknama. Koža bez bubuljica je jedna od glavnih prednosti vina za kožu.

Lečenje suve kože

Ako imate suvu kožu, ne zaboravite da odaberete suvo vino s visokom koncentracijom alfa hidroksilne kiseline kao što je limunska, vinska i jabučna. Ovo je jako korisno u obnovi prirodne vlažnost vaše kože jer je čini mekom i elastičnom.

Tonira vašu kožu

Suvo crno vino može da se koristi kao tonik za kožu. To će joj dati gladak izgled. Ako ste skloni bubuljicama, slobodno započnite sa primenjivanjem ovog tretmana.

Piling

Pomešajte jednu šoljicu belog vina ili vinskog sirćeta sa jednom šoljicom mekinja. Pustite neka odstoji 4 sata. To će delovati kao izvrstan piling. Takođe, možete da koristite ovu masku jednom u sedam dana kako bi vaša koža bila lepša i mlađa.

Zaštita kože od UV zračenja

Prema nedavnom istraživanju, belo vino ima značajne prednosti za vašu kožu jer štiti od UV zračenja. Sve što je dobro za naše telo, štetno je ako se konzumira više od preporučene količine. Uživajte u svom omiljenom piću, ali samo u umerenim količinama.

( Tamara Milić / haber.ba )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA