≫ 

Danas je drugi najgori dan u godini - a evo kada stiže prvi

Spremite se za drugi najgori ponedeljak u godini

  • 1

Praznici su gotovo pred krajem, a mnogi su, pored bogate trpeze, uživali i u slobodnim danima.

Očistite telo od praznične svinjetine, sarme i slatkiša: 3 stvari koje će vam pomoći da se vratite u život za 1 dan

Međutim, danas je tome svemu kraj i mnogi moraju da se vrate na posao nakon novogodišnjih i božićnih praznika i uživanja.

Ako ste ovog jutra morali da se probijate kroz saobraćajni haos, to je samo dodalo crnilo na tmurno raspoloženje prouzrokovano činjenicom da se danas svi osećamo siromašnije, praznije i tužnije nakon rastrošnih i veselih novogodišnjih i božićnih praznika.

Foto: Pixabay.com

Ovaj povratak u realnost dodatno je pogoršan spoznajom o svim stvarima koje smo propustili da uradimo prošle, ali onima koje nas tek očekuju, a nisu ni malo prijatne poput novogodišnjih rezolucija koje smo tako olako zacrtali 31. decembra.

Takođe, mnogima će sigurno biti teško da povrate koncentraciju potrebnu za obavljanje poslovnih obaveza, ali i samog tela koje je proteklih dana najverovatnije bilo u horizontalnom položaju i varilo bogatu prazničnu hranu.

Možda jedina dobra vest glasi da ovo neće biti najgori dan u godini jer nas on očekuje 15. januara - u pitanju je takozvani "depresivni ponedeljak".

Teoriju o depresivnom ponedeljku osmislio je pre sedam godina psiholog Klif Arnal, kombinujući kroz naučnu formulu dane do prvih sledećih praznika, januarski minus na računu i verovatnoću odustajanja od novogodišnjih odluka. Teza se zasniva na efektu hibernacije – periodu u godini kada se ljudi osećaju umorno, ne vežbaju, ostaju u kući i teše se hranom.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA