Čitav život pogrešno sipate pivo: Ovo je jedini pravi način da ga sipate, a da se ne osećate naduto kad ga popijete (VIDEO)

Izgleda da ni pivo nije tako lako popiti na pravi način, čak i ono mora da bude sa taman dovoljno pene

  • 2

Stvaranjem pene u čaši se stvara ugljen dioksid koji se onda u manjoj meri otpušta u trbuhu, pa se tako sprečava osećaj nadutosti koji često imamo nakon što popijemo pivo. Većina ljudi sipa pivo iz flaše u nakrivljenu čašu, koju zatim lagano uspravljaju kako se čaša puni. Cilj takvog sipanja je da imate što manje pene u čaši.

10 svakodnevnih predmeta koji mogu da vam spasu život u slučaju žestoke katastrofe

Ali, treba istaći da se sa penom oslobađa ugljen dioksid, stoga je važno da se pivo uvek na pravilan način sipa u čašu. A to znači da ne sme biti bez pene, a ni sa mnogo pene. Nakon što se popijete pivo koje je sipano bez otpuštanja ugljen dioksida, u trbuhu se pokreće reakcija otpuštanja ugljenika. Kao rezultat toga osećate se naduto.

Da biste sprečili osećaj nadutosti, pivo počnete da sipate po unutrašnjoj strani čaše, ali brzo počnite da je okrećete. Nemojte ga sipati polako, nego energično. Tako ćete otpustiti ugljen dioksid u čašu. Pena će se pretvoriti u pivo, a vi se nećete osećati naduto.

Za detaljnija uputstva kako da sipate pivo, pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    12. septembar 2018 | 17:12

    Sve to isto važi za eksiranje direktno niz grlo iz flaše.Malo se nakriviš i kako počne da klizi odmah se ispravljaš pod 90 stepeni dok energično gutaš ostatak i grabiš ka dnu flaše.....

  • Uauuu

    12. septembar 2018 | 17:24

    Jaovako sipam otkad znam za sebe ne volim penua nisam znao za ugljendioksid

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA