≫ 

POSEBNA METODA: Devojke su počele masovno da koriste ulje za čišćenje lica, a rezultati koje su dobile su fantastični

U borbi protiv bubuljica većini žena ne pada na pamet da na lice nanose ulje s obzirom da je u većini slučajeva koža već masna

  • 4

Ukoliko ste probale sve u borbi protiv bubuljica za šta ste čule da je nekome pomoglo, mi vam predlažemo da sve to zaboravite i probate ono što vam nikada ne bi palo na pamet – ulje!

Izbacila je ulje iz ishrane i za samo 30 dana njenom telu se desila promena koju nije očekivala

Godinama su nas učili da ulje ne sme nikako da se koristi ukoliko je koža lica već masna i imamo akne. Ako je verovati rezultatima mnogih devojaka koji kruže internetom, bili smo u zabludi. Naime, neke devojke su odlučile da svoja lica puna bubuljica čiste uljem i to posebnom metodom pod nazivom "metoda čišćenja uljem" i kažu da su njihovi rezultati fantastični.

Foto: Imgur

Na Redditu je pokrenuta rasprava baš o ovoj metodi čišćenja lica i da li ona deluje. Savet je da se lice prekriveno šminkom masira nekoliko minuta dok se sva šminka  ne otopi. Nežno se uklanja mekanom mikrofiber krpom koja je natopljena sa malo tople vode, piše net.hr. Nakon što je uklonjen prvi sloj ulja, ono se opet nanosi i umasira se u kožu lica, nakon čega se višak opet uklanja.

Ulje služi da se šminka lepo otopi jer je slične hemijske strukture kao i ono samo što uključuje i prljavštinu, višak sebuma i šminku. Većina sredstava za čišćenje kože sklone aknama i bubuljicama puna je iritirajućih sastojaka koji uklanjaju prirodan sebum s lica i isušuju ga. U tom slučaju uopšte nisu korisni.

Foto: Imgur

Kada je koža nadražena i isušena počinje da proizvodi više sebuma i tako se stvara začarani krug. Svaka koža, bila ona suva, masna ili mešovita, osetljiva i sklona aknama treba i uljnu i vodenu bazu. Ovako se uklanjaju loše stvari sa kože i ona se hrani i samoobnavlja.

Preporučuje se maslinovo i bademovo ulje, ali pošto su ova ulja dosta masna za početak bi možda bilo najbolje da krenete sa nekim laganijim uljima poput ulja kajsije, arganovog ulja i ulja jojobe. Najvažnije je da sva ulja moraju da budu hladno ceđena i nikako rafinisana. Morate imati na umu da će vam za ovakvo čišćenje lica i vidljive rezultate možda trebati malo više vremena, ali upornost će se sigurno isplatiti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    30. decembar 2017 | 09:12

    Koristim kokosovo ulje i za čišćenje lica i umesto kreme. Oduševljena sam. Koža je glatka, čista i sporije stari. Imam 46 godina 😉

  • Anci

    30. decembar 2017 | 08:34

    Kokosovo ulje provereno pomaze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA