≫ 

Muškarac izračunao koliko domaćice treba da zarađuju: Kad čujete cifru, cenićete svoju ženu mnogo više

- Moja plata ne pokriva ono što moja supruga radi za našu porodicu - priznao je bloger posle svođenja računa

  • 6

Domaćica i majka je posao sa punim radnim vremenom. Odmora nema, pauze su retke. Američki bloger Stiven Nelms izračunao je koliko bi njegova žena zaradila ako bi joj plaćao za rad u njihovom domaćinstvu. Zaključio je da on nikako ne bi mogao da plati njen rad oko sina i kuće.

DOMAĆICA BEZ BRUSA: Snimao je svoju ženu dok čisti kuću, a zbog njenih BOMBI koje ispadaju dok radi, postala je hit na internetu (VIDEO)

- Mislim doslovno i bukvalno kada kažem da sebi ne bih mogao da priuštim da moja supruga ostane kod kuće. Evo zašto... Moja supruga ostaje kod kuće i brine se o našem sinu svaki dan. Menja mu pelene, hrani ga, igra se s njim, uspavljuje ga i uteši kad je uznemiren. Naravno, takvu pažnju dete dobija i u vrtiću - kaže Nelms.

- Razlika je u tome da je naš sin njen jedini fokus. Ne postoje druga deca o kojoj treba da brine. Sva njena pažnja i energija usmereni su ka njemu. Naravno da je to normalno za svakog roditelja, da voli i da se brine o svom detetu.

- Ali, na primer, dadilja za takav posao dobija 800 evra nedeljno. To je okvirno 37.000 evra godišnje. Ja nemam pare za tako nešto što ona zapravo radi - dodaje.

Foto-ilustracija: Profimedia

Bloger ističe da u osnovi postoji profesionalna usluga za svaku aktivnost koju obavlja svaka majka i domaćica - ali sve to košta veoma mnogo novca.

Plata koju bi imala majka i domaćica kada bi se sve njene aktivnosti tretirale kao profesionalne usluge iznosila bi više od 66.000 evra godišnje.

- Moja plata ne pokriva ono što moja supruga radi za našu porodicu. U tom smislu, ne bih mogao da je priuštim kao radnu snagu. Totalno sam zakazao u tome da joj odam priznanje koje zaslužuje. Jer, sve stvari koje ona radi za mene i našu porodicu ne radi zbog plate.

- Na čudan način sada pokušavam da joj kažem koliko je cenim kao ženu, kao majku i kao osobu koja je uvek tu za mene i moj je oslonac u životu - napisao je Nelms.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    23. februar 2018 | 21:45

    Retki su muskarci koji ovo priznaju.Uglavnom se u Srbiji podrazumeva da žena radi sve poslove u kući i naravno sama.Uz to da bude i dobra domaćica ,da radi i da bude posle svega raspoložena i da se smeje.Niko naš rad ne ceni i ne poštuje.Retki su oni koji misle drugačije i njima svaka čast .

  • Jeretik

    23. februar 2018 | 13:47

    Moja volontira , haa.

  • Тодорић

    25. februar 2018 | 07:55

    Вероватно је имао памети да се ожени женом без пачијих уста.Срећан јер је бирао и нашао.И срећна она јер је вољена и поштована. Прелепо,и васпитно.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA