≫ 

Deca kojoj roditelji čitaju bajke lakše nauče slova, a evo zašto je to važno i za njihov odnos

Ova aktivnost jako je važna za odnos roditelja i dece

  • 3

Samo 3 od 10 roditelja čitaju deci bajke svakoga dana, a stručnjaci su došli do zaključka da je ova aktivnos važna za odnos roditelja i dece.

5 razloga zbog kojih bajke mogu da upropaste život detetu i daju mu potpuno pogrešnu predstavu sveta

Od 1.000 roditelja koliko ih je učestvovalo u istraživanju samo 15 odsto njih je deci čitalo bajke naglas, uprkos tome što je 97 odsto njih svesno da je to veoma važno, a 58 odsto njih je svesno koliko to utiče na izgradnju njihovog odnosa sa decom.

Čitajte deci bajke jer će ona tako zavoleti knjige i imaće bogatiji vokabular. Foto: Pixabay.com

6 od 10 se složilo da to što čitaju bajke deci pomaže da ona brže savladaju čitanje, ali ih pretrpani poslovni raspored i obaveze ometaju u toj aktivnosti.

- Ovo istraživanje je važno jer smo saznali da su roditelji svesni koliko je vreme koje provedu sa decom u čitanju važno, ali da previše obaveza koje imaju i nedostupnost knjiga imaju veliki uticaj na to koliko oni ovo mogu da rade, rekla je Meri Emeri šefica marketinga u McDonalds-u.

Postoji velika inicijativa da se ova aktivnost razvije i intenzivra,a li od roditelja zavisi koliko će oni svoje vreme posvetiti deci. Veoma je važno da imaju na umu da ovo pomaže da se zbližite sa vašom decom, a ona će tako lakše savladati čitanje. Ljubav prema knjigaam stiče se od malena, a svi koji su odrastali uz knjige znaju koliko je to važno ilepo.

(Telegraf.rs/independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    1. septembar 2018 | 13:55

    Ne znam za druge, ja sam svojoj deci svakodnevno čitala bajke, priče, pevala dečije pesmice. Od drugih čujem da sada deca rastu uz rijaliti koje gledaju roditelji, da ih mobilni telefon zabavlja itd. Šteta ako je tako. Deca uče, pamte, brže i bolje nauče da pričaju ako im se čita. Uz to, stvarate stabilnu i blisku vezu sa decom a iz njih izrastaju dobri, stabilni ljudi. Ako ništa drugo, znam da sam uspela da stvorim dobre ljude od svoje dece a verujte mi ništa nije vrednije od toga.

  • anjaaaa

    1. septembar 2018 | 13:58

    Dok vecina mojih drugarica deci daje tel ili tablet pre spavanja, ja svako vece citam bajke i tako vec 3 god za redom. Uzivamo u tome a deca pogotovo. Sa cetiri god naucili da napisu njihova imena tata mama...nisam ni znala da to umeju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA