≫ 

Osobe koje nedeljno rade više od 55 sati rizikuju da dobiju veoma opasnu bolest

Osobe koje nedeljno provedu vieš od 55 sati radeći rizikuju da obole od opasne bolesti, tvrde istraživači

  • 1

Ljudi koji svake nedelje provode više vremena na poslu imaju 40 odsto veći rizik od iregularnog rada srca nego osobe koje nedeljno rade između 35 i 40 sati.

ŠTA JE STVARNO ZDRAVIJE - puter ili margarin?

Seda kosa nije samo znak starosti - već u pitanju može da bude ova OPASNA bolest

Duge smene su već povezane sa povećani rizikom od šloga, ali do sada nije bila poznata i opasnost od problema sa ritmom rada srca.

Ireguralan rad otkucaja srca jedan je od najčešćih srčanih problema i može da dovede do srčanog udara, prestanka rada srca i demencije.

Istraživači zaključuju da osobe koje tokom nedelje rade duže od proseka, imaju 1.4 puta veći rizik za dobijanje ove bolesti srca, čak i nakon što su uračunali faktore koji mogu da utiču na pojavljivanje bolesti poput godina, pola, društveno-ekonomskog statusa, fizičke aktivnosti, pušenja i konzumiranja alkohola.

Ovo povećanje posebno je bitno za ljude koji već pate od određenih srčanih problema usled gore navedenih faktora rizika i važan znak upozorenja da je potrebno da svoje telo manje izlažu stresu koji posao stvara, tvrde istraživači.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA