Ako jedete pirinač i pastu na ovaj način, unećete MANJE KALORIJA u organizam

Naučnici su došli do saznanja kako da učine pirinač manje kaloričnim

  • 4

Trik je u tome da prilikom kuvanja pirinča dodate kokosovo ulje i da ga nakon kuvanja ostavite pola dana u frižideru pre nego ga pojedete.

Mislila je da sin (10) ima grip, a onda je samo umro: Kad je urađena obdukcija, odmah je izbacila frižider iz kuće!

Stavite ova 3 sastojka u kafu: Posle samo 2 gutljaja metabolizam će vam biti brži nego ikada pre (RECEPT)

Operite zube bez četkice i paste! Biće belji nego ikad (VIDEO)

Prema rečima istraživača sa Šri Lanke, na ovaj način možete smanjiti kaloričnost pirinča za 60%. Ovaj metod učinio je skrob iz pirinča lakše varljivim pa je za to telu trebalo manje energije.

Hrana bogata skrobom poput pirinča je dobar izvor energije. Kada je jedemo, naše telo je razlaže na proste šećere. Sve što je višak pretvara se u zalihe koje će naše telo da iskoristi i pretvori u glukozu kada zatreba. Ali previše glukoze u krvi direktno znači prelazak u masti i njihovo gomilanje.

Foto-ilustracija: Foter/kulinarno

Naučnici su eksperimentisali kako bi došli do načina da prevare telo da manje skladišti kalorije. Tako su u Britaniji došli do saznanja da je smanjena količina glukoze u pasti kada se ona jede hladna, čak i ako je opet podgrejete.

Otporan skrob se teško razlaže u telu i manje su šanse da se pretvori u šećer. Ovo se sa pirinčem postiže ako se on krčka 40 minuta sa kašikom kokosovog ulja, a pre jela se ostavi u frižideru na 12 sati. Hlađenje je ključno jer na taj način amiloza izlazi iz zrna tokom stvaranja želea. Ovakav skrob može da dovede do smanjenja šećera u krvi i poboljša opšte stanje organa za varenje.

Ponovno zagrevanje skuvanog pirinča može da bude opasno zbog bakterija koje ostaju nakon kuvanja, piše BBC. Ako pirinač ostavite na sobnoj temperaturi one će se umnožavati, zbog čega pirinač treba servirati tek skuvan ili ohlađen.

Nije još uvek dokazano da ovako spremnljen pirinač utiče na mršavljenje, ali se radi na ispitivanju da li se svaka vrsta pirinča može ovako kuvati i da li samo sa kokosovim uljem.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djole

    6. oktobar 2017 | 13:53

    Ako odmah nakon kuvanja stavite (logicno vruc) pirinac u frizider, za dva sata imacete odlicnu osnovu za pravljenje sake-a. Vruc pirinac koji se naglo hladi vrisne VEOMA BRZO (radio u kineskom restoranu, ...), tako da ako hocete manje kalorije, NE dodajte ulje u njega ,nego samo smanjite porcije.

  • čarls bronson

    6. oktobar 2017 | 19:52

    Ako hoćete da se istopite, primenite sedmodnevnu dijetu sa pirinčem. Šest dana po dva puta jedite po 150 g ovog kuvanog zrnevlja, a sedmi dan kažite ukućanima da vam pozovu popa.

  • IvanZP

    6. oktobar 2017 | 18:43

    Nisu problem kalorije iz pirinca, on kuvan ima nizak glikemijski indeks. Veca je glupost turati kojekava ulja u njega to jest kombinovati bilo kakve masti i uh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA