Topla kupka u hladnim danima nije dobra ideja

Kada je napolju hladno, jedva čekamo da dođemo kući i priuštimo sebi toplu kupku, a nismo ni svesni koliko štetu svojoj koži time možemo da nanesemo

  • 0

Pranje isušuje kožu i kosu, a topla voda spira prirodna ulja i brže oštećuje kožu te se i u hladnim danima treba držati mlake ili hladne vode prilikom tuširanja.

Zašto u jesen kosa više opada i kako to sprečiti? (RECEPT)

Proverite da li i vaš brushalter sadrži otrov koji uništava kožu i može da eksplodira kada dođe u kontakt sa vazduhom

Stvar bez koje ne možete da zamislite život vam bukvalno uništava kožu

Mnogi od nas pomisliće da ne postoji mogućnost da napravimo grešku prilikom tuširanja, ali postoji par stvari koje mogu da budu loše po našu kožu. Kako je ona naš najveći organ i kao takva zaslužuje dosta pažnje, moramo da znamo kako na nju deluje tuširanje kao i neka osnovna pravila.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Kao i topla voda, duge i tople kupke mogu mnogo da isuše kožu i da dovedu do pojave osipa i svraba. Kada uđemo u kadu prosto nas topla voda i para mame da ostanemo i po dvadesetak minuta pa i pola sata pod toplom vodom. Stručnjaci savetuju da skratimo vreme tuširanja na svega 5 do 10 munita jer je kada je tuširanje u pitanju, kraće mnogo bolje.

Pored toga što utiče na isušivanje vaše kože, dolazi i do promene boje kose kod nekih devojaka. Mnogi upozoravaju na vreme trajanja tuširanja jer predugim tuširanjem skidano površinski sloj kože i ona pocrveni. Površinski sloj kože izgrađen je od čvrstih mrtvih ćelija koje štite donje slojeve mlade kože.

Foto: www.pixabay.com

Verovali ili ne možemo da preživimo i ako se kupamo samo dva puta nedeljno. Neophodno je da ograničimo vreme izloženosti kože toplom vodom, koristimo kremaste sapune, ne trljamo kožu peškirom i grebemo je. Nakon tuširanja obavezna je nega jer je koža izložena velikoj hladnoći te joj treba hidratacija

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA