≫ 

Preživela je pakao anoreksije, nosila odeću za decu i imala samo 30 kilograma, a sada ima telo kakvo nemaju ni supermodeli (FOTO)

Borba sa iskrivljenom slikom o svom telu može da bude duga i naporna, a neretko se završava fatalno

  • 3

Na svu sreću, Emili Luis imala je pravu podršku i na vreme je uvidela da ima problem sa anoreksijom te se nakon dugog i iscrpljivog gladovanja, dijeta i vežbanja odlučila da potraži pomoć lekara.

Dnevno su jeli preko 8.000 kalorija, a onda su napravili 3 promene zbog kojih su zajedno izgubili 181 kilogram za 1 godinu (FOTO)

Kada je postala anoreksična ova devojka je imala samo 15 godina. Sve je počelo zato što se osećala ružnom i debelom u društvu prijatelja i imala je poteškoća da pronađe dečka.

A post shared by emellelewis (@emellelewis) on

-Sve je počelo u srednjoj školi kada sam htela da smršam jer sam se osećala debelom kako sam odrastala. Uvek mi je bilo teško da se uklopim i sve moje drugarice su imale momke, ali ne i ja. Počela sam da mislim da je to zbog toga što sam ružna i debela, rekla je Emili.

Počela je da posećuje često teretanu i uskoro se sve to pretvorilo u opsesiju u vezi sa hranom. Jela je samo hleb od pirinča i salatu kada je počela da gubi na težini. Kada je njena težina spala na samo 30 kilograma počela je da nosi odeću za decu.

A post shared by emellelewis (@emellelewis) on

Zabrinuti za njeno zdravlje, njeni roditelji su pokušali da je podvrgnu lečenju, ali ona im je prebacivala da tako žele da joj unište život.

-Kada sam bila bolesna, nisam verovala da nešto nije u redu sa mnom. Verovala sam da mogu da kontrolišem i održavam tu težinu i da i dalje vodim normalan život. Nisam htela da se rešim mog poremećaja u ishrani, dodala je.

A post shared by emellelewis (@emellelewis) on

Nije htela da poštuje tretmane lečenja jer je mislila da su svi protiv nje, da je lažu i žele da joj unište život. Nije se osećala slabo jer je njeno telo naviklo na njenu malu težinu, ali najviše ju je zabrinjavalo to što joj je bilo stalno hladno, piše Break.

-Bila sam toliko hladna da je to bilo bolno. Pre lečenja ja bih šetala mog psa dva puta nedeljno po trideset minuta. Radila sam jogu i vežbe za stomak svakog jutra. Ne bih sedala u toku dana sve do 16 časova. Tada sam pričala svima da sam veganka ne bih li imala opravdanje za to što jedem samo voće i povrće, iskreno je rekla Emili.

A post shared by emellelewis (@emellelewis) on

Na svu sreću, za Emili se sve preokrenulo kada je počela da prati profile ljudi koji su se izlečili od anoreksije na Instagramu.

-Sećam se da sam jednog dana ležala u krevetu i imala osećaj da polako umirem i da shvatam kako nisam ništa postigla u životu. Ali, ovo nije bio način na koji moj život treba da se završi. Iako sam odustajala sedam puta, moja mama je uvek verovala u mene i bila je voljna da uradi sve da mi pomogne da se oporavim, dodala je.

A post shared by emellelewis (@emellelewis) on

Najbolji način da se ova bolest pobedi, po njenim rečima, jeste da prihvatite da misli koje vam se motaju po glavi u tom trenutku nisu vaše, ali ni vašeg prijatelja. Ona savetuje da pronađete nešto što vas pokreće, nešto što volite da radite i usmerite svu vašu energiju i vreme na to.

A post shared by emellelewis (@emellelewis) on

-Život je prekratak i mi živimo samo jednom. Nemojte da provedete život dozvoljavajući poremećaju u ishrani da vas kontroliše. Volite svoje telo zbog toga kakvo jeste, jer ga jednog dana više neće biti, poručila je ova hrabra devojka.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Una

    16. decembar 2017 | 16:23

    Divna pouka za sve devojke koje boluju od anoreksije. Nikad nije kasno da se shvati i zivot promeni na bolje. Samo treba stalno negovati lepe misli u glavi i verovati kako ce sve biti bolje

  • totem

    16. decembar 2017 | 13:33

    Sad će pronaći dečka netreba nikad odustajati

  • Bojan

    18. decembar 2017 | 00:04

    Tacno slazem se ,postuj sebe i voli svoje telo kako god bilo.Bravo malena...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA