Otkriveno zašto su žene toliko lude za šljokicama - ali malo ko zna za njihovu lošu stranu koja uništava planetu

Šljokice za kojima žene luduju imaju svoju mračnu stranu

  • 1

Šljokice stavljamo svuda: na oči, usne, kosu, kolače, u pića, a da ni same ne znamo zašto. Opsednutost šljokicama leži u evoluciji.

Ukoliko želite da se za vama okreću na ulici - morate da ispoštujete barem jedan od ova 3 saveta najvećih ikona stila

Stručnjaci sa Univerziteta Gent proučavali su da li je privlačnost prema sjajnim predmetima nešto naučeno ili urođeno. Otkrili su da decu i odrasle više privlače sjajne površine i stvari nego one sa mat završnicom.

A post shared by София Егорова (@sofia_bescrovnaya) on

Fascinirala ih je činjenica da privlačnost proizilazi iz našeg primarnog nagona za vodom, što je logično jer se i sami većim delom sastojimo od vode bez koje nam nema života.

Kleopatra je pravila svoje šljokice od zelenog malahita, zlatnih listića i samlevenog oklopa skarabeja. Šljokice koje su danas nama dostupne izmislio je Henri Ruščman tako što je 1934. godine samleo otpadni metal i plastiku i sasvim slučajno dobio blještave čestice.

A post shared by SCARLETT (@scarlettxellenbeauty) on

Šljokice su postale toliko popularne da ih danas možemo naći u svemu, ali imaju i jednu lošu stranu. S obzirom da su napravljene od plastike ne mogu da se razgrade i time zagađuju okolinu. Mogu se naći u rekama, jezerima, a nije isključeno ni da ih pojedemo kada ih unesemo sa mesom ribe koju spremamo.

A post shared by Les Copines D'abord (@les_cops_d_abord) on

Sreća je u tome što se neki proizvođači okreću proizvodnji biorazgradivih šljokica koje su svakako bolji izbor od ovih štetnih.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scipion

    26. decembar 2017 | 20:15

    Данас више ништа није право. Све пластика!!! Фалш !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA