≫ 

Prema staroj kineskoj medicini, ključ mršavljenja se nalazi u našim ušima

Ovo je zapravo jedna od grana tradicionalne kineske medicine, a može se sprovoditi iglicama za akupunkturu ili sa semenkama

  • 0

Ako vam kažemo da se tajna mršavljenja možda nalazi u vašim ušima, verovatno biste pomislili da to nije tačno. Ili? Ako se osvrnete na opštu ideju koja stoji iza takozvanih "ear seedsa", odnosno ušnog semenja– što je zapravo samo naziv "wellness" tretmana koji je osmislila stručnjaka za akupunkturu, Šeri Goldstajn. Evo o čemu se ustvari radi.

Stalno lomite posuđe? Kažu da to znači da vam ogromna sreća ulazi u kuću, ali ima tu i još toga

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, različita područja naših ušiju povezana su s određenim organima i sistemom našeg tela. Stimulišući te delove uha možemo, tvrdi kineska medicina, izlečiti različite probleme u našem telesnom sistemu. I upravo je to središnja ideja aurikuloterapije, jedne od grana kineske medicine, koja se izvodi akupunkturom ili pomoću "ušnog semenja" od biljke vakarije, koje se postavljaju na ključne tačke uha pomoću lepljive trake.

5 razloga zašto je tako dobro imati sestru! Posle ovoga ćete je 100 posto još više obožavati

Foto: Pixabay.com

Semenje tako ostaje na ušima i do pet dana (pritom se, možete normalno tuširati, spavati i obavljati sve ostale poslove), ali može se dogoditi da samo padne, zavisno od toga gde je i kako tačno smešteno.

Ali, zašto ljudi ovo uopšte rade? Čemu to služi? Pa, mnogi, veruju kako ovo "čudesno semenje", ili postupak ako se sprovodi iglicama, može smanjiti glavobolje i bol u leđima, pa i izlečiti određene vrste zavisnosti i smanjiti želju za hranom. I baš se zato često koristi i kao vrsta tretmana mršavljenja.

Pixabay

Kad je reč o delotvornosti ovakve metode, odgovor na pitanje "Pomaže li zaista?" zapravo je – možda. Prema rezultatima studije sprovedene na Univerzitetu u Sao Paulu iz 2017. godine, vidi se kako je upravo ova terapija kod medicinskih sestara koje su učestvovale u studiji najdelotvornije smanjila anskioznost. Ali, aurikuloterapija iglama bila je delotvornija, nego ista terapija "ušnim semenjem", jer je prilikom terapije iglama došlo do značajnijeg smanjenja stresa i anksioznosti kod spomenutih žena.

Iako naučnici nisu u potpunosti isključili mogućnost delovanja ovakve terapije semenjem, bilo na području mršavljenja ili konkretnog poboljšanja zdravstvenog stanja, potrebna su dalja istraživanja na ovu temu kako bi se njihova delotvornost dalje mogla dokazivati. Ili opovrgavati.  Do tada je možda sigurnije držati se akupunkture, naravno kod lekara koji je za nju obučen i koji zna kako se ona pravilno i sigurno obavlja.

Daljinac

(Telegraf.rs / purewow.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA