≫ 

Pobedite "šišimiš" efekat na nadlakticama: Isprobajte prostu vežbu za zategnute i čvrste ruke

Opušteni mišići na rukama čine da izgledate mnogo starije nego što zapravo jeste

  • 0

Sa starenjem mišići postaju opušteni, a prvo mesto na kome se to primećuje su mišići na nadlakticama. Tu koža postaje opuštenija i mišići mlitavi, pa se čudno previjaju kada pomerate ruke, zato su i dobili naziv "šišmiš". Na svu sreću, postoji vežba koja efikasno zateže ove mišiće i učvršćuje ruke, zbog čega čega ćete izgledati dosta mlađe.

10 skrivenih upozorenja koje će vam telo poslati ako vam otkazuju bubrezi

Jednostavni izbačaji ruku, klasični udarci mogu učiniti čuda za vaše ruke. Možete ih ponavljati u serijama, a već nakon jednog minuta ćete osetiti da vam ruke rade intenzivan posao, pogotovo u kombinaciji sa čučnjevima.

Dobro se čuvajte! 8 bolesti koje komarci mogu da vam prenesu

U klasičnim borilačkim veštinama, oni se izvode iz "garda", koji sprečava udarce protivnika, a izvode se tako što se stisnute šake postavljaju ispred lica, a brada se gura unazad da bude što bliže vratu i prsima. Noge se postave tako da je jedna bude, izbačena napred zajedno sa kukom i prednjom rukom (dešnjacima je to uglavnom leva).

Foto: Pixabay.com / Opušteni mišići na rukama čine da izgledate mnogo starije

Udarac se izbacuje iz kuka kao kad nameravate da udarite protivnika, što dalje izbacite ruke i šaku, a pritom treba da zarotirate ceo gornji deo tela, dok druga ruka "čuva" lice. Ali, u ovom treningu ni ne morate na ovaj način da izvodite te udarce.

Bitno je da samo aktivirate ruke i zategnete ih, pogotovo one dosadne "šišmiš rukave" (opuštene mišiće) na nadlakticama. Udarce možete izvoditi sa lagano savijenim kolenima. Kako izbacujete jednu ruku napred tako ih lagano amortizujte savijanjem kolena i vraćanjem prema gore pre novog udarca.

Najefikasnije će biti ako ih kombinujete sa nekom vežbom za donji deo tela, poput čučnjeva. Zauzmite pozu visokog čučnja, pazite da vam kolena budu u ravni sa nožnim prstima (ne smeju da prelaze tu granicu), izbacite guzu unazad, ispravite leđa.

Kombinovanjem gornjeg i donjeg dela tela u jednoj vežbi sagoreva se najviše kalorija.

VIDEO: Ona je vlasnica jedne od najlepših guza na svetu

(Telegraf.rs / Izvor: zdravakrava.24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA