≫ 

Imate alergiju? Ova LETNJA hrana će je pogoršati 10 puta!

Postoje namirnice koje mogu da ublaže simptome alergija, dok neke pojačavaju njeno dejstvo

  • 0

Ukoliko imate problem sa prolećnom alergijom verovatno znate da postoje namirnice koje mogu da pomognu, ali i odmognu kada je ova neprijatno stanje u pitanju.

 Evo koje stvari treba već sad da počnete da pijete da biste sprečili jaku alergiju

ČAJ PROTIV AMBROZIJE: Rešite se alergije na prirodan način! I to biljkama koje imate u bašti (RECEPT)

KIJATE, SLINITE, KAŠLJETE? Ovo je ZLOTVOR koji vas sprečava da uživate u ostatku leta! (VIDEO)

Polen nekada nije jedini krivac za alergijske reakcije. To može da bude i hrana, pokazalo je istraživanje iz 2010. godine sprovedeno na 2.000 ispitanika.

Marlen Hočstraser iz Independent Allergy Nurse RN izjavila je da proteini u hrani mogu da izazovu sličnu reakciju kao polen.  Zato se preporučuje izbegavanje mlečnih proizvoda, mesa, paradjza, pšenice, pšeničnih proizvoda i dinje.

Takođe se preporučuje se da se smanji unos alkohola - piva, vina i pića, koje u sebi sadrži histamin, hemikalije koja stvara reakciju. Ovu supstancu mogu da oslobode i pojedini slatkiši.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Simptome mogu da smanje namirnice, koje ublažavaju infekcije - šumsko voće, crveno grožđe, korenasto povrće, avokado i riba, posebno losos.  Deca koja vrlo rano počnu da jedu ribu posle su manje podložna alergijama. Povećanim unosom ribe izjednačava se odnos omega-3 masnih kiselina i omega-6 masnih kiselina u telu, pa se alergijski simptomi lakše podnose.

Prema nezvaničnim procenama, u Srbiji oko 400.000 osoba boluje od alergijskog rinitisa, a svaki peti stanovnik pati od alergije na ambroziju.

Broj onih koji muku muče sa kijavicom, curenjem nosa, peckanjem, suzenjem i svrabom očiju i drugim uobičajenim simptomima neprestano raste.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA