Zašto nipošto ne treba da kupite polovnjak od najpoznatije svetske starlete, čak i da imate novca?

Za servisiranje automobila starog 15 godina potrebno je bilo izdvojiti veći iznos nego što je on imao pređenih kilometara na "cajgeru"

Printscreen: YouTube/Hoovies Garage

Najpoznatija starleta na svetu Paris Hilton, sredinom prošle decenije, kupila je Mercedes-Benz SLR McLaren i ga platila 463.000 dolara. Automobil je nedavno, 15 godina kasnijem prodat na aukciji, po ceni od "samo" 180.000 dolara.

To znači da je svake godine u poslednjih deceniju i po na vrednosti gubio - 18.000 dolara. Međutim, prava finansijska katastrofa nastala je tek kada je automobil završio u servisu.

Preko 10.000 dolara potrošeno je samo na sistem upravljanja, a zatim je usledio niz zamena. Jedna od boljki su amortizeri vrata, koji koštaju 2.500 dolara po komadu. Zatim su na red došle kočnice, pa još neki vitalni sistemi... i tako sve do metlice brisača i sličnih sitnica.

Kada je majstor na kraju sve sabrao, konačan ceh je iznosio neverovatnih - 34.565 dolara! I to za servisiranje automobila koji je za 15 godina prešao samo 33.800 kilometara.

A to je iznos za koji u SAD može da se kupi potpuno novi Mercedes-Benz A klase. I da to ne bude sve, ovom Hiltonkinom SLR McLarenu se uskoro bliži još jedan servis kočnica, za koga će novi vlasnik opet morati da izbroji sličan iznos zelenih novčanica.

(Telegraf.rs/Index)