PREŽIVESMO LETONCE: Srbija ide u drugu fazu posle drame! (VIDEO) (FOTO)

Najbolji košarkaši Srbije su u teškoj utakmici sa 80:71 pobedili Letoniju i sada su sigurni da će drugi deo Evrobasketa igrati u Ljubljani

Uprava Košarkaškog saveza Srbije već može da sređuje smeštaj u Ljubljani, dok će se u prestoni grad Slovenije reprezentativci preseliti sa četiri boda (pod uslovom da ne bude nikakvih velikih iznenađenja u B grupi). Izabranici Dušana Ivkovića pobedili su Letoniju sa 80:71 (28:15, 10:13, 20:25, 22:19). Iako nisu briljirali, iako su ponovo pokazali mnogo nedostataka u igri, disertacija kapitena Nenada Krstića na temu "napad centra protiv zone", u prvih osam minuta meča, utabala je put do trijmfa kojim je ispunjen prvi cilj.

Razlika sa kojoj smo počeli drugi deo meča održavali smo kako-tako do kraja treće deonice. Međutim, deluje da je na parketu jedna priča s kapitenom, a druga bez njega. Kalinić i Marković su momci od "zadatka", ali u napadu Krstić (21p) donosi "mir" koji nemamo bez njega. Usput, Letonci ne odustaju. Nikada.

Janičenoks je trojkom dva minuta pre kraja smanjio na 46:50, a zatim i na 49:52. Za razliku od njih, posle prve trojke Srbija je promašila osam vezanih - 1/9!

Stigla je Letonija na -1 (51:52), a onda je Nedović (7p) pogodio trojku za 55:51, da bi tačku trojkom uz zvuk sirene pogodio Bogdan (6p).

KRAJ 3/4

Polsednja deonica donela je, bar što se tiče našeg protivnika, očekivanu igru. Janičenoks i Blums, pre svih, šutirali su sa svih pozicija, sa i bez rezona. Nešto su pogodili, nešto ne, ali su u 36. minutu prišli na 63:65. Da najiskusniji košarkaš nije izgubio loptu, to jest da mu je Marković nije ukrao i lako poentirao verovatno bismo imali drugačiju završnicu. Istina, Kristaps je odmah i "prodao" još jednu loptu, a poklom je trojkom Bogdanović pretvorio u plus devet. Plus devet za mirniju završnicu.

Nemanja Nedović i Stefan Marković su jednom od retkih kontri stavili tačku na meč. Srbija je pobedila sa 80:71.

KRAJ

(Telegraf)