SKANDAL: Vozač autobusa koji potkrada učenike - brat gradonačelnika Čačka!

Kako Telegraf saznaje, "zvezda" nesvakidašnjeg video-snimka koji smo u petak ekskluzivno objavili zapravo je rođeni brat čačanskog gradonačelnika Velimira Stanojevića, Bratislav

Vozač autobusa čačanskog "Autoprevoza" koga su učenici tajno snimili kako krade novac iz njihovih torbi tokom školske ekskurzije, rođeni je brat gradonačelnika Čačka Velimira Stanojevića, nezvanično saznaje Telegraf.rs!

Reč je o Bratislavu Stanojeviću iz sela Loznica kod Čačka, koji se očito dobro zabavljao prevrćući po torbama učenika koji su bili na pauzi, jer je sve vreme dok potkrada putnike pevuši pesmu: "Prolazi mi život, sve leto za leto"!

Video nazvan: "Šofer lopov: Peva i krade" postavljen je pre nekoliko dana na Jutjubu, ali je samo nekoliko sati pošto je Telegraf.rs objavio ovu nesvakidašnju priču, na nečiju intervenciju naprasno uklonjen.

Kako se navodi u opisu videa, školarci su primetili da im posle svake pauze nedostaju stvari iz prtljaga. Jedan od učenika ostavio je na sedištu torbu, novčanik i mobilni telefon sa uključenom kamerom.

Kada su otišli na pauzu, šofer je krenuo u akciju. Pevušeći, od sedišta do sedišta, počeo je da vršlja po torbama đaka. Na snimku se vidi i kako broji novac, ali, verovatno da ga učenici ne bi odmah "provalili", deo novca stavlja u svoj džep, a deo vraća u novčanike.

Telegraf.rs je pokušao da dobije potvrdu o identitetu misterioznog šofera s "dugim prstima".

U "Autoprevozu" nam je najpre rečeno da im je ovaj slučaj poznat i da je reč o šoferu koji je krao novac iz torbi đaka na školskoj ekskurziji. Takođe, nadležni u ovom preduzeću rekli su nam rekli su nam da uprkos svemu nisu mogli da učine ništa protiv vozača, jer ga "neko štiti", a video je snimljen tajno, pa nije validan dokaz?! Zbog toga je vozač samo suspendovan s posla!

Sad kad se zna čiji je brat Bratislav, jasno je i ko mu štiti "leđa". Ipak, Saša Stevanović, direktor unutrašnje kontrole u "Autoprevozu", kaže za Telegraf.rs da na snimku koji smo mu prosledili nije mogao da prepozna vozača. Doduše, kaže, on u ovom preduzeću radi tek šest meseci, a kompanija ima 800 vozača!

- Ne poznajem vozača sa snimka, ali je nemoguće znati ih sve. Na snimku ne mogu čak da prepoznam ni da li autobusi pripadaju našoj firmi ili ne. U svakom slučaju, borimo se protiv ovakvih pojava i ne postoji ni jedan slučaj koji nam je poznat, a da ga nismo sankcionisali - zaključuje Stevanović.

Zanimljivo je da Bratislav Stanojević nije suspendovan sa radnog mesta zbog krađe, što bi se dalo pretpostaviti, već zbog toga što mu je kontrola pronašla u autobusu dva putnika bez karata. On je, međutim, u dalje zaposlen u „Autoprevozu".

(D. Manojlović)